Передплата 2024 «Добра кухня»

Помер відомий український художник, автор картин під водою

  • 30.05.2017, 14:23
  • 1 299

У вівторок, 30 травня, на 54 році життя помер відомий український художник Олександр Білозор, майстер, який прославився малюванням картин під водою.

Про це повідомляє 112.ua.

Відповідно до джерела, нещодавно Олександр Білозор був терміново госпіталізований. Художник опинився у реанімації столичної лікарні №15, де йому поставили діагноз "гіперглікемічна кома".

Уродженець Чернігова став першим в Україні "підводним" художником. Білозор почав займатися цим унікальним видом мистецтва ще у 2004 році. З полотном і фарбами занурювався в моря і океани.

Ім'я Олександра Білозора залишиться на сторінках Книги рекордів Гіннеса, оскільки саме він став художником, який створював картини на максимальній глибині. Працював із різними техніками: графіка, живопис, ассамбляж та іншими.

Останні кілька років художник брав участь у міжнародних виставках, проводив майстер-класи. Про його таланти та нестандартні методи роботи були зняті два документальні фільми.

Відзначається, що церемонія прощання з Олександром Білозором відбудеться 31 травня о 14:00 в Будинку Художників України.

Джерело: obozrevatel.com

Схожі новини