Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Брюссель призначив дату старту переговорів щодо Brexit

  • 19.05.2017, 19:24
  • 1 181

За планом, переговори повинні тривати близько 15 місяців і завершитися до осені 2018 року.

Переговори між Лондоном і Брюсселем про вихід Великої Британії з ЄС попередньо повинні розпочатися 19 червня - через два тижні після дострокових виборів до британського парламенту. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на офіс Мішеля Барньє, провідного парламентера з Brexit з боку Євросоюзу.

Напередодні британська преса повідомляла, що дата початку переговорів по суті обговорювалася на засіданні Єврокомісії на початку травня: Барньє пропонував запустити процес «не раніше середини червня».

Крім того, виходячи зі стенограми засідання, Брюссель має намір проводити переговори чотиритижневий циклами: тиждень політичної підготовки, потім тиждень обміну інформацією між делегаціями Британії та ЄС, потім власне переговори, нарешті, звіт про виконану роботу перед Європейською Радою і Європарламентом.

За планом, переговори повинні тривати близько 15 місяців і завершитися до осені 2018 року. При будь-якому їх результаті Велика Британія автоматично припинить своє членство в ЄС 31 березня 2019 року, якщо тільки всі члени Євросоюзу не підтримають продовження перехідного періоду.

Дострокові парламентські вибори пройдуть в Британії 8 червня. Прем'єр-міністр Тереза ​​Мей розпустила парламент, щоб зміцнити парламентську більшість перед початком переговорів з Брюсселем. Згідно з останніми опитуваннями, правляча Консервативна партія може розраховувати щонайменше на 45% голосів виборців, тоді як на виборах 2015 року партія набрала 37%.

Джерело: УТ

Схожі новини