Передплата 2024 ВЗ

Екс-дружина Путіна провернула схему на мільйони доларів

  • 19.05.2017, 16:41
  • 1 660

Колишня дружина президента Росії Володимира Путіна Людмила допомогла створити і тепер підтримує фонд, який володіє Будинком Волконського в Москві, що отримує мільйони доларів від орендарів.

Про це повідомляє видання Reuters, журналісти якого проаналізували документи на цю історичну будівлю.

Зазначається, що будівлю було реконструйовано за сприянням соратників Путіна, а дохід від оренди виплачується приватній компанії. Ця компанія належить особі, чиє ім'я збігається з дівочим прізвищем Людмили.

Орендна плата надходить саме від Будинку Волконського, який зараз належить Центру розвитку міжособистісних комунікацій. Саме Путіна допомогла створити цей некомерційний фонд у 2002 році, відповідно до публікацій у російських ЗМІ.

У Центру є офіси у Будинку Волконського, однак більша частина будівлі орендується, зокрема двома великими державними банками. Орендну плату надсилають компанії під назвою "Меридіан", яка на 99% належить компанії Intererservis. Відповідно ця компанія з 2014 року повністю належить жінці на ім'я Людмила Олександрівна Шкребньова - це дівоче прізвище колишньої дружини Путіна.

Попри це, Reuters не знайшов документів, які б підтверджували, що це - одна і та сама особа. Втім, на Шкребньову вказують інші факти. Зокрема, за повідомленями ЗМІ, до 2014 року Intererservis володіла сестра екс-дружини російського президента. Понад те, 1% "Меридіана" належить Тетяні Шестаковой, яка була дружиною Василя Шестакова, давнього друга і спаринг-партнера Путіна.

Джерело: espreso.tv

Схожі новини