Передплата 2024 ВЗ

Винищувачі КНР перехопили літак США над Східнокитайським морем

  • 19.05.2017, 12:06
  • 952

Американське повітряне судно здійснювало планову місію з вивчення атмосфери в міжнародному повітряному просторі.

Два винищувачі КНР перехопили літак Військов-повітряних сил США над Східнокитайським морем. Про це повідомив телеканал NBC з посиланням на двох американських військових чиновників. Пізніше інформацію підтвердили в Пентагоні.

Як стало відомо, літак WC-135 Constant Phoenix здійснював планову місію з вивчення атмосфери в міжнародному повітряному просторі. Його перехопили два китайських винищувача Су-30. Екіпаж американського літака вважає такі дії китайських льотчиків непрофесійними. Як зазначили американські військові, літак США діяв відповідно до міжнародного права.

Офіційний представник ВПС США підполковник Лорі Ходж підтвердла інформацію про те, що два китайських винищувача Су-30 супроводжували американський літак WC-135 Constant Phoenix над Східнкитайським морем. З її слів, "це питання обговорюється з Китаєм за відповідними дипломатичними і військовими каналами".

Нагадаємо, чотири рази впродовж цього тижня російські військові літаки наближалися до берегів американської Аляски, змушуючи реагувати протиповітряні сили не лише США, але також Канади.

Джерело: УТ

Схожі новини