Передплата 2024 ВЗ

Вірменія передала РФ екс-військового, який убив сімох людей

  • 19.05.2017, 10:06
  • 933

Була досягнута домовленість про надання вірменській стороні інформації про відбування Пермяковим покарання у разі відповідного запиту.

Єреван передав Москві російського екс-військовослужбовця Валерія Пермякова, засудженого довічно у Вірменії за вбивство семи членів вірменської родини. Про це повідомили в прес-службі Мін'юсту Вірменії.

"Передача Пермякова російській стороні відбулася згідно Московської конвенції 1998 року про передачу засуджених до позбавлення волі для подальшого відбування покарання", - йдеться в повідомленні прес-служби Мін'юсту.

Також повідомляється, що в результаті консультацій з повноважними органами РФ досягнута домовленість про надання вірменській стороні інформації про відбування Пермяковим покарання у разі відповідного запиту.

Нагадаємо, в серпні 2016 року повідомлялося, що в Гюмрі завершився суд над вбивцею вірменської сім'ї екс-військовим РФ Пермяковим. Його засудили до довічного позбавлення волі.

Нагадаємо, 12 січня 2015 року російський рядовий військовий Валерій Пермяков самовільно покинув свою частину зі зброєю і застрелив шістьох людей з однієї сім’ї, включно із дворічною дитиною, а коли відмовив автомат, штиком завдав тяжких травм піврічному хлопчикові. Після цього злочину у Вірменії відбулися багатотисячні акції протесту з вимогою видати Пермякова вірменському правосуддю.

Пермяков визнав свою провину.

Джерело: УТ

Схожі новини