Передплата 2024 «Добра кухня»

У Грузії чекають від ЄС роз'яснень через вітання президента невизнаної Південної Осетії

  • 19.05.2017, 09:30
  • 774

У Грузії обурені через те, що спецпредставник Євросоюзу з питань кризи на Південному Кавказі і в Грузії Герберт Залбер привітав президента невизнаної Південної Осетії. У Грузії хочуть, щоб він «був замінений на іншу особу».

Про це повідомляє Jam-News.

Зазначається, що під час візиту до Південної Осетії 16 травня Залбер привітав новообраного президента невизнаної Південної Осетії з перемогою на виборах.

«В першу чергу, хочу привітати вас з результатами виборів і початком роботи в дуже важливій посаді», — звернувся він до Анатолія Бібілову.

Поки в уряді країни це прокоментував міністр культури Михайло Гіоргадзе.

Більш компетентні посадові особи це питання поки ніяк не коментують, зазначає видання.

Як заявив міністр культури Грузії, це категорично неприйнятно для грузинської сторони, яка звернулася до ЄС, і логічним продовженням має стати заміна Залбера на іншого кандидата.

З приводу цього питання представника ЄС в Грузії Яноша Германа викликали в МЗС країни.

Після зустрічі з Германом заступник голови МЗС Давид Дондуа заявив, що з боку ЄС не раз були зроблені заяви в підтримку Грузії, проте на цей раз Тбілісі чекає від Брюсселя роз'яснень.

Нагадаємо, у невизнаній Південній Осетії так звані «вибори» президента пройшли у квітні цього року.

Південна Осетія — самопроголошена держава на південному Кавказі, визнана невеликою кількістю країн, яка де-юре є адміністративно-територіальна область в складі Грузії.

Джерело: УТ

Схожі новини