Передплата 2024 ВЗ

«Знесіння» як не забудують, то спалять...»

  • 19.05.2017, 12:22
  • 4 983

Стартував довгоочікуваний сезон пікніків.

«Знесіння» як не забудують, то спалять...»
«Знесіння» як не забудують, то спалять...»

У Львові вогнища офіційно дозволено розпалювати лише в одному парку — “Знесіння”. У тридцяти точках “зеленої оази” (не у заповідній зоні. — Авт.) можна смажити шашлики і культурно відпочивати компанією.

Громадські активісти, які роками захищають парк “Знесіння” від забудов (йдеться насамперед про скандальну справу “Архібуду” щодо вул. Довбуша, 15, де має постати готельний комплекс), обурюються. Львів’яни розпалюють вогнища за межами дозволених місць, після застіль на природі залишаються не лише згарища, а й гори сміття (на фото). Є у парку місця, понищені вогнем.

“Знесіння” як не забудують, то спалять! — розповіла “ВЗ” громадська активістка, голова ГО “Магдебурзьке право” Зоряна Іванків. — Вогнища палять і біля Чернечої гори, і з боку лікарні “ОХМАТДИТ”, і біля озера... Як можна спокійно спостерігати за цим свинством? На вихідні та на свята зростає антисанітарний рівень — системне руйнування земляного покриву, випалювання рослинності, засмічення... Водойми в парку забруднені”.

Виконувач обов’язків директора парку “Знесіння” Мар’яна Задорожна не бачить проблеми. Мовляв, варта парку не зауважила, щоб хтось розпалював вогнища за межами дозволених місць. Аналогічно зі сміттям. “Якщо у вас є факти засмічення — повідомляйте, будемо реагувати, — каже пані Мар’яна. — Інспектували територію парку. Люди нам дякували за виділені місця для пікніків. Адміністрація парку такі місця планувала грамотно — там не виникне пожеж...”.

Фото Зоряни ІВАНКІВ

Схожі новини