Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Закарпатті місцевий мешканець напідпитку підірвав кафе

  • 17.05.2017, 13:45
  • 1 045

На Рахівщині демобілізований військовий кинув у кафе бойову гранату. Внаслідок інциденту був важко поранений місцевий мешканець.

Про це повідомило інтернет-видання Prozak.info.

У ніч на 17 травня в с. Косівська Поляна Рахівського району Закарпатської області стався кримінальний інцидент із застосуванням вогнепальної зброї. Після півночі в місцевому барі засиділися троє місцевих мешканців, між котрими спалахнула суперечка. Одного з чоловіків, котрий був напідпитку й поводився неадекватно, вигнали з бару.

За кілька хвилин він повернувся з бойовою гранатою РГД й кинув її у відчинене вікно бару. У результаті вибуху тяжкі травми дістав 26-річний чоловік. Із пораненнями обох ніг і руки він був доставлений до районної лікарні, наразі пораненому роблять операцію.

Злочинця, що кинув гранату, затримали по гарячих слідах. Ним виявився 45-річний мешканець Косівської Поляни, учасник Антитерористичної операції на сході країни Василь В., котрий був мобілізований у Збройні сили України влітку 2015 року. Дев’ять місяців він провів у зоні бойових дій, а торік демобілізувався й повернувся додому.

Як виявилося, у затриманого це не перший інцидент в житті із застосуванням зброї. У 1990-му, будучи солдатом радянської армії, він із табельної зброї розстріляв караул (тоді загинуло кілька людей), за що відсидів 10 років у в’язниці.

Нині Василь В. перебуває під наглядом поліції. Наразі відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 115 — умисне вбивство, але поки що затримали його по статті 208 КПК — замах на життя.

Джерело: zaxid.net

Схожі новини