Передплата 2024 «Добра кухня»

ЗМІ дізналися, яку секретну інформацією Трамп передав Лаврову

  • 17.05.2017, 10:55
  • 1 365

Дані нібито були отримані ізраїльським шпигуном, впровадженим у лави ІДІЛ.

Надсекретна інформація, яку нібито під час зустрічі президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп розкрив голові Міністерства закордонних справ Росії Сєргею Лаврову, була надана розвідкою Ізраїлю. Про це у вівторок, 16 травня, повідомили у виданні The New York Times.

«Ізраїль - один з найважливіших союзників Сполучених Штатів і контролює одну з найактивніших шпигунських мереж на Близькому Сході. Хвастощі містера Трампа перед росіянами найбільш чутливою інформацією Ізраїлю може зіпсувати відносини між двома країнами та підвищує ймовірність того, що дані можуть передати до Ірану, близького союзника Росії та головної загрози Ізраїлю у регіоні», — йдеться у матеріалі видання.

Зазначається, що на зустрічі Лаврову повідомили про наміри терористів ІДІЛ підірвати пасажирський літак, що мав би летіти до Сполучених Штатів. Орієнтуючись на цю інформацію, США може запровадити повну заборону на ввезення рейсами з Європи ноутбуків, планшетів та інших електронних девайсів, більших за телефон.

Окрім того, наголошується, що Ізраїль тепер побоюється за життя свого шпигуна, якого впровадили до лав ІДІЛ.

Повідомляється, що офіційний Єрусалим не підтверджує, що Ізраїль є джерелом секретної інформації стосовно «Ісламської держави». Посол Ізраїлю в США Рон Дермер запевнив пресу, що дві держави й надалі тісно співпрацюватимуть для спільної боротьби з тероризмом.

Нагадаємо, видання The Washington Post, посилаючись на анонімні джерела у Білому домі, повідомили що на зустрічі у Овальному кабінеті Трамп розкрив російському міністру закордонних справ інформацію високої секретності стосовно «Ісламської держави».

Джерело: УТ

Схожі новини