Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На Новому Львові хочуть збудувати 20 нових житлових будинків

  • 12.05.2017, 12:28
  • 9 461

Мешканців запрошують на громадське слухання.

У мікрорайоні Новий Львів на території обмеженою вулицями Тернопільською, Луганською, Професора Буйка, Панаса Мирного планують збудувати новий житловий квартал із 20 новими житловими будинками. Зараз на цьому місці розташовані промислові будівлі.

«Частину промислових будівель передбачено зносити за згодою власників. Іншу частину передбачено реконструювати під громадську забудову. Співвідношення приблизно 50% на 50%», - розповіла ZAXID.NET співавторка проекту, архітекторка ДП ДІПМ «Містопроект» Лілія Людкевич.

Місце розташування земельної ділянки
Місце розташування земельної ділянки

За її словами, у цьому кварталі замість промислових споруд планують зводити приблизно 20 нових будинків та ще чотири реконструювати. Основна висотність будівель 6-10 поверхів, а максимальна становить 16 поверхів. У цих будинках буде розташовано понад 1,1 тис. квартир для 3,3 тис. осіб. Загальна площа квартир становить 71,8 тис. м2. Загальна площа земельної ділянки 14 га.

«Передбачено також велосипедно-пішохідний міст через вул. Луганську та залізничну колію від вул. Персенківка. Пішохідно-велосипедна алея, що передбачена в середині кварталу вздовж вул. Тернопільської, може переходити у цей міст, але поки лише пропозиція, бо на це потрібен окремий проект», - додала архітекторка.

На цій території також передбачено розміщення нежитлової забудови: офісів, складів, закладів громадського харчування, магазинів, де зможуть працевлаштуватись 900 людей.

У понеділок, 15 травня, о 18:00 відбудеться громадське слухання щодо цього ДПТ за адресою: СЗШ № 69, вул. Запорізькій, 20.

Джерело: zaxid.net

Схожі новини