Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Німеччина вперше надала політичний притулок турецьким військовим

  • 09.05.2017, 13:58
  • 965

Надання притулку може ще більше ускладнити і без того вкрай напружені відносини Берліна і Анкари.

Турецькі солдати і їхні родини вперше отримали політичний притулок в Німеччині. Як зазначає газета Süddeutsche Zeitung, заявки громадян з дипломатичними паспортами були схвалені Міністерством внутрішніх справ Німеччини. МВС ФРН підтвердило цю інформацію.

У 2016 році, після спроби державного перевороту в липні, турецькі військові стали звертатися з проханнями до Німеччини про надання політичного притулку. Надання притулку громадянам Туреччини з дипломатичними паспортами може ще більше ускладнити і без того вкрай напружені відносини Берліна і Анкари, зазначає Süddeutsche Zeitung.

За період зі спроби державного перевороту в Туреччині, що відбувся у липні 2016 року, до початку травня 2017 року влада ФРН отримали прохання про надання притулку від 414 турецьких військовослужбовців, дипломатів, суддів та інших держслужбовців високого рангу і членів їх сімей, повідомили ЗМІ з посиланням на джерело в МВС Німеччини.

Наприкінці січня Міністр оборони Туреччини Фікрі Ишік заявив, що Німеччина повинна відмовляти в наданні притулку турецьким офіцерам. За його словами, в Туреччині вони звинувачуються в причетності до спроби держперевороту.

Джерело: УТ

Схожі новини