Передплата 2024 «Добрий господар»

Порошенко: "Гаазький суд спростував спроби Росії видати себе за посередника у конфлікті на Донбасі"

  • 21.04.2017, 20:55
  • 1 737

Президент зауважив, що політична оцінка діям Росії була дана у багатьох документах і не лише в Україні.

Міжнародний суд ООН закликав Росію до повного виконання Мінських домовленостей, визнавши її стороною мінського процесу, а не посередником. Про це заявив президент України Петро Порошенко під час наради з Міністром закордонних справ Павлом Клімкіним, заступником Глави Адміністрації Президента Костянтином Єлісєєвим та заступником міністра закордонних справ Оленою Зеркаль, передає УТ.

За словами глави держави, визнання цього є не політичною, а вперше — юридичною оцінкою.

"Міжнародний суд ООН закликав Росію до повного виконання Мінських домовленостей. Це означає, що Росія є стороною Мінських домовленостей, а не посередником, як із самого початку вона намагалась себе представити. Визнання цього, наголошую, є не політична оцінка, а вперше прозвучала юридична оцінка, яка є надзвичайно важливою для нас", - підкреслив Порошенко.

Президент зауважив, що політична оцінка діям Росії була дана у багатьох документах і не лише в Україні, а й у рішеннях Парламентської асамблеї Ради Європи, Європейського парламенту і багатьох інших міжнародних інституцій.

Також глава держави нагадав, що судом було ухвалено надзвичайно важливе рішення щодо забезпечення позову у вигляді зобов’язання Російської Федерації зробити кілька кроків: починаючи від відновлення функціонування Меджлісу кримськотатарського народу і, завершуючи забезпеченням права українських громадян на вивчення української мови в окупованому Криму.

Схожі новини