Передплата 2024 ВЗ

У Німеччині за підозрою у підриві автобуса "Боруссії" затримали громадянина Росії

  • 21.04.2017, 10:23
  • 1 017

Поліцейський спецназ затримав 28-річного російського німця.

У Баден-Вюртемберзі поліцейський спецназ затримав чоловіка, якого підозрюють у причетності до вибухів біля автобуса дортмундського футбольного клубу "Боруссія". Про це повідомило видання Deutsche Welle у п'ятницю, 21 квітня.

За даними видання, ймовірним виконавцем нападу, 28-річний російський німець Сергій В. проживав неподалік від міста Тюбінгена. За даними слідства, він не є екстремістом, а діяв суто з "корисливих міркувань".

Затримання стало результатом спільних дій федеральної прокуратури, Федерального відомства з кримінальних справ (BKA) і поліції землі Північний Рейн - Вестфалія. Чоловік перебував у полі зору правоохоронних органів близько тижня. На слід можливого злочинця їх навело джерело у фінансовому секторі.

Ймовірний мотив чоловіка полягав в тому, щоб інцидент спричинив за собою обвалення акцій "Боруссії", завдяки чому підозрюваний сподівався заробити на знеціненні паперів на фондовому опціоні. За інформацією Spiegel Online, підозрюваний взяв споживчий кредит і придбав 15 тисяч опціонних сертифікатів загальною вартістю 78 тисяч євро, необхідних для подальшого придбання та реалізації цінних паперів.

Схожі новини