Передплата 2024 «Добра кухня»

Відправу із сільської церкви земляки бачать у будь-якій точці світу

  • 20.04.2017, 19:49
  • 713

Про відеотрансляцію подбав священик, аматор радіо

Сотні вихідців зі села Лапшина, які на Великдень вимушено перебували поза малою батьківщиною або ж не могли відвідати храм через хворобу, святкові богослужіння у рідній церкві Св. Миколая таки побачили. Про це подбав настоятель цього храму о. Василь Мізюк, який через соціальну мережу Фейсбук організував пряму відеотрансляцію великодніх відправ.

44-річний лапшинський священик добре знається на сучасних технологіях. Навчався у Львівському радіо­технічному училищі, певний час працював у сфері зв’язку. Незважаючи на велику зайнятість, досі займається радіосправою (його кличний сигнал UX7BV). Відеотрансляцію богослужінь допоміг йому налагодити автор багатьох громадських ініціатив, учасник АТО, керівник підприємства “Мегаком” Володимир Якимів. Знімає богослужіння двома камерами дружина отця — їмость Антоніна.

Задум запровадити відеотрансляцію з храму у душпастиря виник, коли зрозумів, як односельці, поїхавши на заробітки на чужину, прагнуть духовного єднання з рідною землею, як багато значить для них молитва з отчого краю. Завдяки Інтернету проповіді з церкви Св. Миколая наживо дивляться лапшинські діаспоряни, які нині живуть і працюють у США, Чехії, Італії, Греції, Іспанії та інших країнах. Відгуки — найкращі.

Особливо теплі слова на свою адресу о. Василь чує від літніх земляків, які за станом здоров’я самі не можуть піти до церкви. Священик навчив цих людей користуватися комп’ютером, входити у мережу — і тепер вони почуваються у нерозривному зв’язку зі своєю релігійною громадою.

Популярне за добу

Популярне за тиждень