Передплата 2024 «Добре здоров’я»

З фасаду Преображенської церкви поцупили водостічні труби...

  • 20.04.2017, 18:45
  • 4 868

З фасаду церкви Преображення Господа Нашого Ісуса Христа, що у самому центрі Львова (вул. Краківська, 21), зникли водостічні труби-ринви.

З фасаду Преображенської церкви поцупили водостічні труби...
З фасаду Преображенської церкви поцупили водостічні труби...

Як розповів “ВЗ” настоятель Преображенської церкви Ярослав Чухній, труби минулого місяця... вкрали. Зловмисники “працювали” вночі. “Зняли ринви з усіх боків церкви, - каже отець Ярослав. - Вкрали також інші металеві деталі з фасаду. Ми написали заяву у поліцію, але досі немає відповіді. Вирішили на місці вкрадених труб встановити пластикові”.

Можливо, на металеві труби “претендували” клієнти дешевих кафешок, яких чимало поруч з Преображенкою? Як правило, цуплені металеві вироби несуть у пункти прийому металобрухту. Виникає питання: доки пункти прийому металобрухту будуть приймати очевидно крадені речі? Приймають все: від ринв з фасадів церков до металевих елементів пам’ятників з кладовищ... Якби такий металобрухт не приймали, його б перестали красти.

Телефоную за коментарем до керівника відділу зв’язків з громадськістю ГУ Нацполіції у Львівській області Світлани Добровольської: “За фактом крадіжки труб у Преображенській церкві тривають слідчі дії. Право­охоронці шукають зловмисників”.

Фото Юлії ПІДЛУЖНОЇ

Схожі новини