Передплата 2024 ВЗ

Рада ввела європейські правила перетину перехрестя з круговим рухом

  • 07.04.2017, 14:54
  • 1 379

Депутати Верховної Ради проголосували за введення єдиних правил перетину транспортними засобами перехрестя, де організовано круговий рух.

Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради.

За відповідний законопроект Про внесення змін до статті 41 Закону України Про дорожній рух №4246 проголосувало 242 народних депутатів.

У закон Про дорожній рух пропонується ввести раніше відсутню норму: перевага в русі на перехрестях, де організовано круговий рух, надається транспортним засобам, які вже рухаються по колу, за європейською схемою Roundabout.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, складна соціально-економічна ситуація в Україні призвела до відсутності дорожньої розмітки та дорожніх знаків на автомобільних дорогах.

Також в кожному місті діє окреме правило перетину перехрестя з рухом по колу, що викликає аварійність на таких ділянках.

«У країнах Європи на перехрестях, де організовано круговий рух, діє єдина схема руху Roundabout. Як свідчить офіційна статистика, кожен раз після введення в дію схеми Roundabout, аварійність на перехрестях зменшувалася приблизно на 80%», — говориться в пояснювальній записці.

Ухвалення законопроекту не потребує додаткових витрат з Державного бюджету України.

Одним з перших кілець, розроблених за схемою Roundabout — це побудоване в 1907 році архітектором Джоном Макларені кільце для руху автомобілів і трамваїв Hanchett Residence Park в місті Сан Хосе, Каліфорнія.

Схожі новини