Передплата 2024 «Добра кухня»

Весна у Львові розпочалась. Французька...

  • 06.04.2017, 18:33
  • 1 790

Львівський історичний музей урочисто приймав іноземних гостей.

Весна у Львові розпочалась. Французька...
Весна у Львові розпочалась. Французька...

В Італійському дворику у рамках щорічного фестивалю французької культури відбулося відкриття фотовиставки «Спадщина, історія в русі». Цей показ належить до проекту обміну між установами Франції, Польщі та України з питань спадщини та місцевого розвитку. Виставка «Французької весни» відбулася завдяки асоціації «Мальовничі місцевості та містечка Франції» у співпраці з Французьким інститутом у Варшаві. Спочатку фото представили у населених пунктах Польщі, а зараз тимчасово передали Львову.

Виставка демонструє досвід десятків міст Франції і засвідчує активний розвиток культурних надбань цієї країни. На відкриття фестивалю завітала заступник директора департаменту, начальник управління культури Львівської обласної державної адміністрації Мирослава Туркало.

«Весна у Львові нарешті розпочалася. Це стало доброю традицією: ця пора року настає одночасно з «Французькою весною», - зазначила посадовець. - Тішуся, що впродовж трьох тижнів багато відві­дувачів фотовиставки матимуть змогу побачити унікальні картини спадщини Франції і відчути її особливий колорит».

Участь у заході взяв заступник львівського міського голови. «Нині ми живемо в такому світі, що всі змагаються за емоції, бо саме ними можна вразити, - розповів заступник міського голови Львова Андрій Москаленко. - Маємо можливість відчути частинку надихаючої французької емоції».

«Французька весна» триватиме до 29 квітня. Фестиваль дасть змогу українцям відкрити для себе все розмаїття французької культури і просто відпочити з користю для душі й розуму.

Схожі новини