Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Військова прокуратура повідомила подробиці нападу на голову Вищої ради правосуддя

  • 20.03.2017, 17:00
  • 878

Слідство встановило особи 13 нападників та проводить експертизи.

Військова прокуратура здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вчинення нападу на голову Вищої ради правосуддя Ігоря Бенедисюка та його дружину, повідомили в управлінні зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України у понеділок, 20 березня.

За інформацією, слідство встановило що вечором 17 березня на Бенедисюка напад здійснили представники громадського руху «Традиція і порядок», колишнього батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Гарпун», а також неповнолітніми особами.

«13 агресивно налаштованих осіб у «балаклавах» перешкоджали руху автомобіля Бенедисюка, вигукували погрози щодо нанесення йому тілесних ушкоджень через його професійну діяльність, а також наносили удари невстановленими предметами по автомобілю», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Бенедисюк зробив один попереджувальний постріл із нагородної вогнепальної зброї, коли зрозумів, що життю і здоров’ю його та дружини загрожує реальна небезпека. І лише після цього напад було припинено.

Як інформує Генпрокуратура, серед версій, які перевіряються органом досудового розслідування — перешкоджання професійній діяльності як державного діяча.

Повідомляється, що група осіб у складі 13 осіб слідством встановлена. Їх викликали повістками до слідчого військової прокуратури.

Окрім того призначені і проводяться експертизи, слідчі експерименти, допитуються свідки, здійснюється огляд відеокамер, що розташовуються у районі місця події.

Джерело: Українська правда

Схожі новини