Передплата 2024 «Добрий господар»

Захарченко з Плотницьким у Криму почали інтегрувати ОРДЛО до Росії

  • 19.03.2017, 12:29
  • 1 211

В окупованому Криму представили структуру, яка займатиметься "інтеграцією Донбасу до Російської Федерації".

Установча конференція так званого Інтеграційного комітету "Росія-Донбас" відбулася 17 березня в Лівадійському палаці в Ялті, повідомляє Радіо Свобода.

У першому засіданні взяли участь ватажки угруповань "ЛНР" і "ДНР", які визнані в Україні терористичними, Ігор Плотницький та Олександр Захарченко. Вони приїхали до Криму на святкування 3-ї річниці анексії півострова.

Координатором комітету став депутат Держдуми Росії і заступник голови Руської громади Криму Андрій Козенко.

Під час січневої поїздки Захарченка з Плотницьким до Криму на святкування річниці Переяславської ради Козенко казав, що створив у Держдумі групу з "парламентських контактів" із "ЛДНР". Тоді ж ніби народилася й ідея Інтеграційного комітету "Росія — Донбас".

Під час установчого засідання комітету Козенко повідомив, що підготував законопроект про скасування необхідності трудових патентів для "громадян" "ДНР" та "ЛНР".

А голова окупаційного кримського "парламенту" Володимир Константинов запропонував проект "Россрегіон". В його межах ніби стане можливим найповніша співпраця з угрупованнями.

Захарченко і Плотницький заявили, що з Україною їх більше нічого не пов’язує, а провідний партнер для так званих "республік" — Російська Федерація, до якої вони сподіваються увійти.

"Останньою вервечкою були ешелони до підприємств української юрисдикції в ОРДЛО та виплата там заробітної плати. Винуватими виявилися не угруповання, які "націоналізували" підприємства (ввели "зовнішнє управління"), зробивши неможливими поставки сировини та відвантаження продукції на підконтрольну уряду територію. А — уряд України, який оголосив блокаду до повернення підприємств під контроль власників", - цитує Радіо Свобода.

Плотницький розповів, що з Луганська йдуть поставки вугілля до окупованого Криму.

А Захарченко повідомив, що за минулий рік експорт товарів із території, підконтрольній угруповання "ДНР", до Росії "зріс на 34 мільйони доларів". І взагалі Донбас, за його словами, має що запропонувати російському споживачеві.

За словами Захарченка, в умовах транспортної блокади з українського боку підприємства непідконтрольних територій Донбасу вже переходять на російські комплектуючі та сировину.

Схожі новини