Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Заступник Кличка виступає за ліквідацію "Київтранспарксервіс" через махінації на 46 млн

  • 16.03.2017, 13:46
  • 854

Ілля Сагайдак, заступник київського голови, виступає за ліквідації "Київтранспарксервіс" через фінансові махінації у сумі понад 46 млн гривень.

Про це заступник голови КМДА написав у себе на сторінці у Facebook.

Він повідомив, що сума надходжень минулого року до бюджету від "Київтранспарксервіс" склала 21,3 млн грн, в той час як збитки склали 19,1 млн грн. У січні 2017 року бюджет отримав 1,54 млн грн, а витрати 1,92 млн грн. Отже за січень "Київтранспарксервіс" наніс збитків бюджету 280 тис. гривень.

Крім того, він повідомив, що через фінансові махінації співробітників міський бюджет недоотримує щорічно близько 46 млн гривень.

"Комісією, яка з листопада по грудень 2016 року проводила перевірку діяльності комунального підприємства було обстежено 57 255 машиномісць на спеціально облаштованих паркувальних майданчиків, з яких тільки 35 398 виявились легальними. З них 21 857 машиномісць функціонують без належним чином оформленої документації. Такі махінації призводять до недоотримання до бюджету міста надходжень в розмірі 46 млн грн щорічно", - повідомив Сагайдак.

За словами заступника міського голови, через неефективне управління "Київтранспарксервіс" збільшив свою кредитну заборгованість на 11,7 млн гривень.

"Неефективне управління фінансово-господарською роботою підприємства призвело до зростання кредиторської заборгованості перед бюджетом столиці в сумі 11,7 млн грн, а умисне зниження кількості паркувальних місць на діючих майданчиках, закріплених за даним КП, призводить до недотримання бюджетом 16 млн грн на рік", - йдеться у повідомленні.

До того ж перевірка КМДА виявила договори з фіктивними фірмами, а також махінації з необлікованими паркомісцями.

Схожі новини