Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Кабмін скасував понад 100 застарілих нормативних актів

  • 10.03.2017, 14:49
  • 1 011

Зокрема йдеться про нормативно-правові акти, що заважали веденню бізнесу.

У п'ятницю, 10 березня, Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про скасування близько 100 нормативно-правових актів, які на сьогодні не мають законодавчих підстав та заважали веденню бізнесу. Про це повідомили у прес-службі Уряду, передає УТ.

Зазначається, що після скасування регуляторних актів було визначено період, протягом якого міністерства та зацікавлені органи можуть виступити за відновлення їхньої дії.

Прем'єр-міністр також додав, що наприкінці 2016 року уряд у рамках "дерегуляційного дня" скасував більше трьохсот постанов та нормативних актів

"Фахівці підрахували, що 367 актів - це 3 тис. сторінок різноманітних регуляцій і вимог, які має виконати український бізнес, бізнес, який працює в Україні. Уявіть, скільки треба витратити часу, щоб їх прочитати, потім їх виконати, ще й не помилитися, тому що кожна помилка може бути неприємною з точки зору штрафних санкцій", - наголосив Володимир Гройсман.

Крім того, перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов зазначив, що уряд підтримав проект постанови Мінекономрозвитку, яка приводить національні списки товарів подвійного використання у відповідність до світової практики.

"Наголошую, що рішення стосується не лише імпорту, але і експорту українських товарів, а відповідно дає більше можливостей прориву української промисловості. Щорічна загальна вартість 53 груп товарів, які звільняються від надмірного контролю - майже 1,8 млрд доларів", - сказав Нефьодов.

Зазначається, що до товарів, про які йде мова, належать портативні ренгтенапарати і звичайні ендоскопи, для ввезення яких потрібно було раніше отримувати окремий дозвіл.

Схожі новини