Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Попри заборону суду, будівельний процес на «Знесінні» триває...

  • 06.03.2017, 19:19
  • 1 823

Незважаючи на заборону Львівського обласного господарського суду щодо припинення будівництва на «Знесінні» готельного комплексу, на території парку на вул. Довбуша, 15, таки тривають  роботи.

Про це кажуть громадські активісти Львова та юристи, які роками захищають “зелену оазу” від забудови. Активісти оприлюднили у соцмережах фото з аерозйомки будівельного майданчика. Там чітко видно, що час від часу на загородженому майданчику рівняють землю, риють котлован...

Керівник громадської організації «Магдебурзьке право» Зоряна Іванків повідомила, що будівельники продовжують вирубувати дерева, які вивозять вантажівками. “Ухвала суду набула чинності одразу після оголошення (20 лютого 2017 року), - каже вона. - Забудовник був повідомлений про це, необов’язково, щоби виконавча служба вручала ухвалу. Після винесення рішення вони не мають права будувати. Це кримінальна відповідальність! За фактом продовження будівництва плануємо відкривати кримінальну справу. Військова прокуратура повідомлена про те, що не виконується ухвала суду. Будемо діяти згідно із законодавством”.

Скандальна історія із будівництвом на “Знесінні” тягнеться з 2007 року. Депутати тодішньої каденції дали добро, бо не вважали цю ділянку парком, та й меж парку на той час не існувало. Але є нюанси — спірна ділянка розташована біля підніжжя гори Лева, в серці історичного центру Львова, на межі зони ЮНЕСКО (це накладає додаткові вимоги до будівництва). Юристи та громадські активісти в один голос кажуть: будувати на цій території готельний комплекс не можна, бо це земля природо-заповідного фонду.

У лютому 2017 року інвестор скандального проекту (фірма “Архібуд”) показав громадським активістам та чиновникам Ратуші проект майбутнього готельного комплексу на “Знесінні”. Там планують звести чотири готельні корпуси на 4-5 поверхів. У готелі передбачено 214 номерів.

Схожі новини