Передплата 2024 ВЗ

У Парижі вручили кінопремію «Сезар»

  • 26.02.2017, 12:48
  • 1 261

Церемонія вручення щорічної кінопремії «Сезар» французької Кіноакадемії пройшла в Парижі.

Фільм «Вона» (Elle) режисера Пола Верхувена став найкращим фільмом року, а британський фільм «Я, Деніел Блейк» (I, Daniel Blake), Кена Лоуча отримав нагороду в номінації «найкращий зарубіжний фільм». У травні 2016 року ці фільми змагалися за «Золоту пальмову гілку» Каннського кінофестивалю. Тоді несподівано для всіх переміг Лоуч.

Канадська картина «Це лише кінець світу» (Juste la fin du monde), яка отримала у Каннах Гран-прі, принесла своєму режисерові Ксав'є Долану «Сезар» у номінації «найкращий режисер». Фільм також удостоєний нагороди за найкращий монтаж.

Гаспар Ульєль, який знявся у Долана, отримав нагороду за найкращу чоловічу роль. Джеймс Тьєрре, який зіграв у фільмі «Шоколад» (Chocolat, режисер Рошді Зема), був відзначений в номінації «найкраща чоловіча роль другого плану».

Нагорода в номінації «найкраща актриса» дісталася Ізабель Юппер за роль у картині «Вона». Ця роль уже принесла Юппер «Золотий глобус» на номінацію на «Оскар». Статуетку за найкращу жіночу роль другого плану отримала Дебора Люкумуена, яка зіграла у фільмі «Божественні» (Divines, режисер Уда Беньяміна).

Володарем «Почесного Сезара» став Джордж Клуні.

Джерело: Zaxid.net

Схожі новини