Передплата 2024 «Добрий господар»

Протестувальники побили заступника мера Стрия на засіданні міськради

  • 17.02.2017, 20:31
  • 3 207

В четвер, 16 лютого, на засіданні сесії Стрийської міської ради відбулась бійка. Активісти вимагали відставки заступника міського голови Стрия Романа Волинця.

За інформацією видання «Guru.ua», активістів, які увірвались на засідання, обурило те, що влада не взяла до уваги петицію про відставку Волинця, хоча та набрала необхідної кількості голосів.

Екс-депутат Верховної Ради Олег Канівець у своєму блозі на сайті «Форпост» назвав прізвища людей, які вчинили бійку на сесії. За його словами, це — свободівці Володимир Лоїш, Мар’ян Берездецький та Андрій Чад, представник партії «Воля» Ігор Брик (він є автором петиції) та Михайло Алєксєєв від «Правого сектору».

Сам Роман Волинець ZAXID.NET повідомив, що наразі він перебуває у лікарні, проте відмовився уточнити характер його травм.

«Зараз я в лікарні, але не хочу скаржитись на своє здоров’я і перелічувати травми. Як то кажуть, жити буду, — сказав Роман Волинець. — Скажу одне — це не протест громадськості, а спрямовані дії проти мене. Як мені відомо, поліція порушила кримінальне провадження через вчорашні події».

Речниця Стрийського відділу поліції Ольга Мартинюк підтвердила ZAXID.NET, що за фактом бійки у Стрийській міськраді поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 («Хуліганство»).

Схожі новини