Передплата 2024 «Добрий господар»

СБУ ліквідувала потужну нарколабораторію, організовану громадянином РФ

  • 17.02.2017, 14:48
  • 1 090

При обшуках оперативники вилучили метадону майже на 30 млн грн.

Служба безпеки України припинила діяльність потужної нарколабораторії, організованої громадянином Російської Федерації. Про це повідомив прес-центр СБУ, передає УТ.

Правоохоронці встановили, що наркоділки підпільно виготовляли препарат «метадон» та налагодили розгалужену мережу його збуту на території Київської та Одеської областей.

Спецслужба провела обшуки за місцем проживання учасників угруповання у Києві, Київській та Одеській областях. Оперативники виявили підпільну нарколабораторію в орендованому приватному будинку на Одещині, яка була оснащена обладнанням для повного циклу виробництва метадону. Як зазначається, правоохоронці вилучили майже 12 кг готового наркотика, 66 кг прекурсорів, понад 500 лхімічних сполук і реактивів, які використовуються для виготовлення наркотика.

За висновками експертів, вартість вилученого метадону на «чорному ринку» становить майже 30 млн грн.

Під час обшуку у Києві за місцем проживання організатора наркобізнесу правоохоронці також вилучили два бойових пістолети, понад двісті патронів до них та три глушники.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 263 Кримінального кодексу України. Громадянина Росії та його спільника затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Схожі новини