Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Посольство США відреагувало на блокаду поставок вугілля з окупованого Донбасу

  • 17.02.2017, 10:55
  • 1 676

Дипломати закликали уряд України прискорити виконання необхідних реформ в енергетичному секторі.

Посольство США в Україні висловило стурбованість з приводу блокади поставок вугілля з окупованого Донбасу. Про це йдеться у заяві відомства, передає УТ.

«Ми стурбовані нинішнім перешкоджанням постачанню вугілля з неконтрольованих урядом районів Донецької та Луганської областей та його потенційним впливом на енергетичну систему України, українську економіку та жителів України. Сторони повинні зустрітися, щоб ухвалити наступні короткострокові кроки, які дозволять законним товарам українських компаній прозоро перетинати лінію зіткнення, з метою запобігання ускладненню ситуації для українців по обидва боки», - йдеться у заяві.

Також дипломати закликали уряд України прискорити виконання необхідних реформ в енергетичному секторі «з метою більш повного задоволення потреб українського народу».

«Виконання плану з диверсифікації постачань вугілля для України, підвищення енергоефективності та зведення до мінімуму ролі держави в енергетичному секторі призведе до скорочення можливостей для корупції та посилення енергетичної безпеки», - наголосили в посольстві.

Схожі новини