Передплата 2024 «Добрий господар»

Прокуратура розкрила деталі про харківську банду екс-правоохоронців

  • 12.01.2017, 12:29
  • 919

Напад на підприємця здійснила злочинна група із 4-х колишніх правоохоронців, яка вже скоювала розбійні напади на харків'ян.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів начальник відділу прокуратури Харківської області Ігор Чуб.

"Викрито злочинну групу із 4 осіб, яка вже скоювала розбійні напади на харків'ян. За попередньою інформацією, ії очолив колишній співробітник поліції. Серед учасників - колишні поліцейські та пенсіонери МВС. Активними посібниками зловмисників є їх родичі та друзі. Вони забезпечували розбійникам алібі", - повідомив прокурор.

За його словами, затримання зловмисників здійснено співробітниками прокуратури та поліції "на гарячому" - відразу після розбійного нападу на підприємця.

"Потерпілий працював у сфері торгівлі. Напали, коли він зранку виходив з двору свого домоволодіння. Розбійники його побили, зв'язали, затягнули до домівки та катували, поки той не зізнався, де ховає гроші. Після злочину розбійники намагалися втекти на автомобілі своєї жертви. Працювали вони у масках, при собі мали зброю", - додав прокурор.

За його словами, кримінальне провадження розпочато за ч. 4 ст. 187 КК України (розбій) та ч. 3 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом) - з санкцією до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

"Прокуратура наполягатиме у суді на запобіжному заході у вигляді тримання під вартою. Наразі встановлена причетність злочинної групи до скоєння 3-х розбійних нападів, у тому числі - зухвалого нападу на відомого харківського лікаря та його сім`ю у березні 2016 року. Перевіряється причетність зловмисників до інших злочинів", - каже прокурор.

Як повідомляв раніш Укрінформ, вранці 11 січня працівники карного розшуку спільно із спецпризначенцями "КОРДу" затримали групу розбійників, скоївших напад на бізнесмена. До злочинної групи входили чотири людини, у тому числі, за словами керівника полійцейського главку в Харківській області генерала Анатолія Дмитрієва, двоє колишніх співробітників поліції. Один з них звільнився три роки тому, другий не пройшов атестацію. Бандити напали на харківського підприємця, відібрали у нього 10 тисяч доларів, 30 тисяч гривень, 4 тисячі євро та заволоділи його іномаркою. Злодіїв вдалося затримати протягом кількох годин після вчинення розбою. Майно, грошові кошти та зброю вилучили.

Схожі новини