Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Міжнародне агентство S&P знизило рейтинг «Приватбанку» до дефолтного рівня

  • 11.01.2017, 14:35
  • 864

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's знизило рейтинг «Приватбанку» до рівня «SD», «вибірковий дефолт» з «R», «під наглядом регулюючого органу», повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Згідно з документом, зміна категорії рейтингу обумовлена ​​тим, що Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, який в грудні 2016 року ввів тимчасову адміністрацію в банк, провів конвертацію трьох випусків єврооблігацій «Приватбанку» в капітал.

«Відповідно до критеріїв агентства, ми розглядаємо конвертацію боргу в капітал як вибірковий дефолт за зобов'язаннями банку, оскільки, як ми розуміємо, власники облігацій не отримають виплат в рамках даної операції. Ми оцінюємо цю ситуацію як вибірковий, а не загальний дефолт, оскільки щодо інших зобов'язань ПриватБанку в даний час не був оголошений дефолт», — зазначено в прес-релізі.

Водночас в документі зазначається, що S&P планує переглянути рейтинг «Приватбанку» після того як отримає достатньо відомостей для оцінки його кредитоспроможності після проведення урядом докапіталізації фінустанови.

Схожі новини