Передплата 2024 «Добрий господар»

Білорусь заборонила імпорт птиці із двох регіонів України через пташиний грип

  • 11.01.2017, 14:49
  • 748

Білорусь заборонила ввезення птиці з окремих регіонів України, Росії, Данії та Франції через зареєстровані там випадки захворювання птахів високопатогенним грипом.

Про це йдеться у повідомленні на сайті департаменту ветеринарного і продовольчого нагляду Мінсільгосппроду Білорусі.

Обмеження на ввезення стосуються Одеської та Чернівецької областей України, Ростовської області РФ, регіонів Окситанія і Нова Аквітанія Франції, а також регіонів Данії — Зеландія, Північна Ютландія, Південна Данія, Столичний регіон і Центральна Ютландія. Міжнародне епізоотичне бюро зареєструвала на території цих регіонів випадки захворювання птахів високопатогенним грипом.

Заборона поширюється на ввезення в республіку з цих регіонів живої птиці, яєць, диких, зоопаркових та циркових сприйнятливих тварин, м’яса птиці, яєчного порошку, меланжу, альбуміну та інших харчових продуктів переробки курячого яйця, пуху і пера. Заборона також поширюється на корми і кормові добавки з птиці, мисливські трофеї, а також вживане обладнання для перевезення птахівничої продукції, змісту, забою і розбирання птиці.

За даними Держспоживслужби України, у водоймі у с. Чортория в Чернівецькій області було зафіксовано загибель лебедів. Дослідження показали, що птиці загинули від грипу.

Тим часом на сільськогосподарському підприємстві «Мрія» в Одеській області зареєстрували масову загибель курей і гусей: від грипу загинуло 1099 із 10251 птах.

Схожі новини