Передплата 2024 ВЗ

Деканоідзе заявила, що її використали як ширму для збереження корупції

  • 10.01.2017, 20:05
  • 1 803

Екс-очільниця Національної поліції Хатія Деканоідзе вважає, що керівництво країни намагалося використати її та інших реформаторів як ширму, щоб зберегти корупцію.

В інтерв’ю виданню KyivPost вона сказала, що реформатори в українському уряді займають нижчі посади, а потім використовуються як «цапи-відбувайли», якщо реформи не вдаються.

Вона також зазначила, що її сердить поділ в уряді на реформаторів і нереформаторів. На її думку, уряд має бути єдиною командою у боротьбі з корупцією.

«Цій країні бракує цілеспрямованої й міцної команди, яка буде сильно віддана радикальній реформі. Є дуже багато зацікавлених сторін, і немає єдиної команди, зацікавленої в ліквідації корупції», — сказала Хатія Деканоідзе.

Вона також розповіла, що робота в Україні відрізняється від її досвіду в Грузії, де вона була ректором поліцейської Академії країни з 2007 по 2012 рік, і міністром освіти і науки у 2012 році за часів президентства Міхеіла Саакашвілі. За її словами, у Грузії було більше політичної волі побороти корупцію.

«У нас була розкіш мати єдину команду. У нас був президент, який прийняв дуже жорсткі рішення», — сказала вона.

Деканоідзе також нагадала, що, у зв’язку з протестами активістів, призупинила призначення керівником Нацполіції Черкаської області Валерія Лютого, однак після звільнення Деканоідзе Лютого затвердили на посаді.