Передплата 2024 ВЗ

Forbes: "Російські мільярдери з оточення Путіна розбагатіли після перемоги Трампа"

  • 10.01.2017, 11:58
  • 1 018

У середньому статки кожного російського олігарха виросли на 7,1%.

Сукупні статоки російських мільярдерів, в тому числі пов'язаних в Путіним, зросли на 29 млрд доларів після перемоги Дональда Трампа на виборах президента США. Це зростання пов'язане зі зростанням вартості російських акцій і зміцненням валюти, пише Forbes.

За данимим видання, статки найбагатших людей в Росії виросли швидше, ніж в будь-якій іншій країні, окрім США. У той час як американці збільшили сукупний капітал у середньому на 2,8% після виборів, статки найбагатши росіян виросли в середньому на 7,1%. При цьому, у США налічується в шість разів більше мільярдерів, ніж в РФ.

За даними видання, лідер за темпами зростання добробуту — глава компанії "Новатек" Лєонід Міхельсон, станки якого після виборів в США збільшилася на 1,9 мільярда до 18,2 мільярда доларів. У березні минулого року Forbes оцінював розмір його стану в 14,4 мільярда доларів.

Forbes виділяє і бізнесмена Геннадія Тимченко — він теж пов'язаний з компанією "Новатек". З листопада 2016 року року котирування акцій "Новатека" на 16 піднялися відсотків, таким чином вартість частки підприємця в 23 відсотка в цій компанії виросла на 1,8 мільярда доларів.

Журнал нагадує, що російський бізнесмен продав 43% акцій торговельної нафтової компанії Gunvor, яку він заснував, за один день до того, як Міністерство фінансів США прийняло санкції проти нього в березні 2014 року. Видання зазначає, що на сьогоднішній день велика частина статків Тимченка, яке оцінюється в 15,1 мільярда доларів, є приватною, і тому його зміни складніше відстежувати на щоденній основі, ніж зміни акцій "Новатека".

Журнал також називає в числі тих, хто виграв від перемоги Трампа одного із співвласників "Сибура" Кирила Шамалова, якого ЗМІ називають зятем Путіна, проте не наводить конкретних цифр.

Джерело: forbes

Схожі новини