Передплата 2024 «Добра кухня»

Генштаб: "Військові зможуть розірвати контракт до закінчення особливого періоду"

  • 05.01.2017, 17:45
  • 1 790

Військовослужбовці ЗСУ та інших військових підрозділів зможуть розірвати контракт не чекаючи закінчення особливого періоду.

Про це в ефірі радіо "Армія ФМ" заявив виконуючий обов'язки начальника Головного управління персоналу Генерального штабу Збройних сил України полковник Марк Андрусяк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Відтепер військовослужбовці, які проходять військову службу за різними видами контрактів в особливий період, за бажанням можуть продовжити службу за новим контрактом або звільнитися", - сказав Андрусяк.

Він додав, що новим законом вносяться зміни до існуючого закону про працю. Нормою нового закону прописано, що за контрактником зберігається посада, заробітна плата та робоче місце і це буде додатковою мотивацією для залучення на військову службу.

"Це стосується і звичайних контрактів, і контрактів, які будуть укладатися на 6 місяців. А також на людей, які зайшли в ЗСУ під час особливого періоду, а зараз вони захочуть перезаключати контракти", - сказав полковник.

Андрусяк наголосив, що колишні військовослужбовці, які перебувають на пенсії, також можуть піти на службу за контрактом, при цьому зберігається виплата пенсії. А після закінчення контракту, відбувається перерахунок пенсії.

Схожі новини