Передплата 2024 «Добрий господар»

В Україні дозволили спецмита на імпорт автомобілів з ЄС

  • 28.12.2016, 15:59
  • 2 075

Кабінет міністрів затвердив порядок застосування спецмит на імпорт європейських автомобілів тоді, коли такий імпорт загрожує розвитку вітчизняного автопрому.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду без обговорення та згідно з регламентом роботи Кабміну, що дозволяє приймати постанови і розпорядження пакетом, повідомляє УНІАН.

Мінекономрозвитку запропонувало дозволити тимчасове підвищення ставок ввізного мита (не більше ніж до рівня 10%, але не вище ставки ввізного мита (пільгової — ред.), що діяла у 2015 році) на легкові автомобілі походженням з ЄС.

Запровадження таких заходів можливе у випадку, якщо сукупний обсяг імпорту в Україну легкових автомобілів походженням з ЄС протягом року досягає 45 тисяч одиниць, а його питома вага у споживанні на внутрішньому ринку перевищує 20%.

Запровадження таких обмежень можливе лише після консультацій з ЄС. Інша умова - сукупний обсяг імпорту легкових автомобілів походженням з ЄС в Україну протягом останніх 12 місяців перевищує обсяг усіх первинних реєстрацій легкових автомобілів в Україні за той самий період.

Схожі новини