Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Суд відмовив у відводі судді, яка розглядає клопотання щодо заочного засудження Януковича

  • 27.12.2016, 19:15
  • 1 093

Печерський районний суд Києва відмовив адвокатам у відводі слідчого судді, яка розглядає клопотання Генеральної прокуратури про можливість заочного засудження колишнього президента України Віктора Януковича.

Водночас адвокат екс-президента Віталій Сердюк в коментарі телеканалу «112 Україна» назвав такі дії суду незаконними і такими, що мають ознаки злочину, він викликав наряд поліції для складання заяви.

«Ухвала суду є злочинною, тому що Януковича даною ухвалою позбавлено можливості надати покази суду у справі про державну зраду... Ці дії суду, на мою думку і глибоке переконання, підпадають під ознаки статей 374 і 375 (порушення особистого права на захист і винесення неправосудного рішення). Відповідно, були викликані працівники поліції», — сказав Сердюк.

Водночас сторона обвинувачення заявила, що гарантує підозрюваному безпеку в Україні.

«Його (Януковича — ред.) зустріну на державному кордоні, заарештую відповідно до ухвали слідчого судді Печерського районного суду Києва, під повною охороною доставлю Печерського районного суду Києва, а потім до СІЗО Києва», — сказав прокурор Руслан Кравченко.

Сьогодні Печерський райсуд Києва розглядає клопотання про заочне засудження Януковича за підозрою у державній зраді, це клопотання подала військова прокуратура Генпрокуратури.

Схожі новини