Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Закордонний паспорт коштує 400 грн., сервісні центри беруть удвічі дорожче

  • 11.10.2016, 11:02
  • 1 760

Перед тим як подавати документи,  ознайомтесь з тим, за що ви платите.

З 1 жовтня офіційно подешевшав закордонний паспорт. Відтепер зробити його можна на 170 грн. дешевше (скасоване державне мито). Проте сервісні центри “Документ” продовжують тягнути з українців гроші. Там за закордонний паспорт беруть удвічі дорожче.

У Головному управлінні ДМС у Львівській області, що на вул.Руданського, закордонний паспорт обходиться у 391, 47 грн. (без страхівки). А ось у сервісному центрі, що на вул. Словацького, 1, такий самий документ коштує 768 грн. Про це журналісту розповіла львів’янка Ірина Тимкович. Жінка змушена була відмовитись від послуг сервісного центру. “Через те, що я написала відмову, довелося цілий день бігати зі Словацького на Руданського писати різні заяви, - каже пенсіонерка. - Проте коли подавала документи, мене ніхто не попередив про зміни. А для мене це суттєва економія коштів”.

Пані Ірина показала мені чотири квитанції, які оплатила у сервісному центрі: 304,32 грн. — за бланк з безконтактним носієм; 350 грн. - надходження виручки від усіх видів послуг (5); 87,15 — оформлення та видача паспорта громадянина України для виїзду за кордон, без ПДВ; 26,53 — комісія за обслуговування. “Плюс до цієї суми доплюсували ще 28 грн., невідомо за що”, - обурюється жінка.

У Головному управлінні ДМС у Львівській області сказали, що пані Ірині доведеться чекати місяць, поки її документи анулюють і вона зможе наново подати заяву на оформлення закордонного паспорта. Проте кошти, які вона необачно заплатила сервісному центру, пообіцяли повернути.

А ось на сайті Державної міграційної служби України наведені розцінки на закордонний паспорт, який виготовлять терміном до 20 днів: вартість адміністративної послуги - 87 грн. 15 коп.; вартість бланка — 304 грн. 32 коп. (з електронним чіпом); 238,32 коп. - без нього. Тобто закордонний паспорт має коштувати у межах 400 грн.

Схожі новини