Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Bloomberg: "Інтерес до українських облігацій досяг максимуму з часу анексії Криму"

  • 12.07.2016, 19:31
  • 1 082

Інвестори повірили у стабільність української економіки.

Рівень прибутковості трирічних доларових облігацій (євробондів) України вперше з січня 2014 роки опустився нижче 8%. Про це пише Finance.ua з посиланням на Bloomberg.

Експерти пов'язують таку динаміку з тим, що зараз інвестори перебувають в активному пошуку високоприбуткових активів.

Починаючи з лютого поточного року, прибутковість українських доларових облігацій з терміном погашення в 2019 році знизилася на понад 4 п.п., а 11 липня - на 6 п.п., до 7,71%.

На думку експертів, така динаміка свідчить, що інвестори все більше впевнені у майбутньому зростанні української економіки, особливо після того, як уряд України досяг угоди з МВФ про реструктуризацію боргу в $15 млрд у 2015 році, а також, зважаючи на підготовку нового траншу - в $17,5 млрд.

Крім того, пише Bloomberg, за оцінками інвесторів українські активи стали більш дохідними, в порівнянні з європейськими.

Так, прибутковість боргу розвинених країн майже на $10 трлн з індексу Bloomberg Global Developed Sovereign Bond опустилася нижче нуля в очікуванні кроків центробанків цих країн, які вони зроблять для стимулювання ліквідності та прибутковості цінних паперів, яка впала після референдуму в Великобританії.

Крім того, тенденція до зміцнення курсу української гривні, яка з кінця лютого зросла на 8,2%, все більше привертає інвесторів.

Джерело: Finance.ua

Схожі новини