Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Чупакабра повернулася: на Буковині знову піймали невідомого звіра

  • 24.06.2016, 16:26
  • 4 076

У Хотинському районі Чернівецької області чоловік лопатою забив невідомого звіра, якого в народі звуть чупакаброю.

Чупакабра повернулася: на Буковині знову піймали невідомого звіра
Чупакабра повернулася: на Буковині знову піймали невідомого звіра

"Чупакабра вийшла на полювання, я її спіймав у себе на подвір'ї, - розповів Іван, житель села Рукшин, кореспонденту Укрінформу. - Тварина давно вже робила біду у нашому селі, відкривала клітки і з'їдала домашню птицю, кролів".

Все село тепер у паніці, дивний звір злякав своїм виглядом мешканців.

"Це була істота з довгим тулубом та ще довшим хвостом, вуха довгі, короткі передні лапи, зуби дуже гострі і їх багато", - розказує Віктор, місцевий житель.

Ветеринари спочатку припустили, що це — лисиця, але після огляду дійшли висновку, що це зовсім інша тварина, яка поки назви наукової немає.

"Тварина, яку нам привезли з Рукшина, нагадує африканську лисицю. Проте як для цього виду в неї надто довгі вуха і кігті", - розповідає Валерій Допіряк, завідуючий Чернівецької регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини.

Ветеринари відзначають, що хижак дуже сильний, адже сам відчиняв клітки. Завдяки довгим заднім лапам з легкістю може долати високі огорожі.

"Що це за тварина - сказати не можу. Може мутована лисиця, - припускає Валерій Допіряк. - Схожа тварина вже потрапляла нам до рук, декілька років тому таку ж спіймали в селі Чагор, біля Чернівців".

Схожі новини