Передплата 2024 «Добрий господар»

Сенцова внесли до «Реєстру безпеки» в'язнів в Челябінському СІЗО

  • 03.03.2016, 19:48
  • 1 073

Українського режисера Олега Сенцова, який в даний момент знаходиться в СІЗО-3 в Челябінську, відвідала уповноважений з прав людини в регіоні Маргарита Павлова.

Про це повідомила член ОНК Тетяна Щур, яка також розповіла, що спостережна комісія «стежить за здоров'ям» Сенцова і регулярно відвідує його в СІЗО, передає «Радіо Свобода».

Крім того, правозахисники включили його в «Реєстр безпеки».

«Це список осіб, що поскаржилися на адміністрацію установ членам ОНК при відвідуванні ними установи. Ні для кого не секрет, що адміністрації установ не тільки, скажімо м'яко, не люблять скаржників, а й досить жорстоко переслідують їх за скарги. Саме з цієї причини більшість ув'язнених відмовляються розмовляти з членами ОНК на предмет порушення їх прав. Ті ж, хто все ж вирішуються це зробити, практично завжди піддаються репресіям після. Тому необхідний захист цих людей. Ось і пропонується вносити їх прізвища в спеціальний список і Уповноваженому (або тим організаціям, кому він доручить) періодично перевіряти, як поводяться з цими ув'язнених в установі», — розповіла Тетяна Щур.

«З метою профілактики ми включили Сенцова до Реєстру безпеки. Один примірник заяви буде зберігатися в його особовій справі і тюремники дуже сильно подумають, перш ніж захочуть на нього якось натиснути. Поки він працював», — зазначила Тетяна Щур.

За її словами, Сенцов дякує за турботу всіх, хто його підтримує в ув'язненні.

Схожі новини