Передплата 2024 ВЗ

У Росії підтримали ідею переселення українських біженців до Сибіру

  • 16.02.2016, 11:37
  • 942

Міністерство Росії з розвитку Далекого Сходу підтримало ініціативу групи депутатів Держдуми Росії з переселення українських біженців на територію Сибіру і Далекого Сходу.

Про це повідомляють "Известия" з посиланням на відповідь міністерства, передає Еспресо.TV.

Як зазначає відомство, до 2020 року в Далекосхідному федеральному окрузі (ДФО) буде створено понад 50 тисяч робочих місць, які могли б зайняти українці. Відомство повідомило про свою позицію Федеральну міграційну службу (ФМС) Росії для подальшого опрацювання питання.

"У перелік територій пріоритетного заселення включені Республіка Бурятія, Забайкальський край, Камчатський край, Приморський край, Хабаровський край, Амурська область, Іркутська область, Магаданська область, Сахалінська область, Єврейська автономна область", - заявили в міністерстві.

Наголошується, що 31 жовтня 2015 року закінчився пільговий режим перебування українців у Росії. З 1 по 30 листопада 2015 року українцям-переселенцям потрібно було отримати легальний правовий статус на загальних підставах.

На думку парламентаріїв, українцям, які не отримали документи, можна запропонувати добровільно переселитися до Сибіру і на Далекий Схід, щоб прискорити розвиток цих територій.

Схожі новини