Видання «Добра кухня»

d
Формат: А4, 32 сторінки
Періодичність: 1 раз на місяць
Передплатний індекс: 89115

У журналі «Добра кухня» подаємо не лише рецепти смачних і поживних страв, а й практичні поради від професійних кухарів і дієтологів! Господині мають змогу поділитися та обмінятися своїми рецептами. Усі рецепти — з доступних, близьких для українців, продуктів. Окрім цього у журналі подаємо найкращі рецепти різних національних кухонь, кулінарні шедеври українських господинь, пропозиції щодо декоративного оформлення страв!

Оформити передплату можна у будь-якому поштовому відділенні України. Придбати журнал можна у роздрібній газетно-журнальній торгівлі.

Рулет зі скумбрії з перцем

Майстер-клас

Неймовірно смачна, ніжна, волога, повітряна, довго не черствіє. Щоб паска була гарного жовтого кольору, слід ретельно змішати жовтки з сіллю, накрити харчовою плівкою, залишити на 4 год або на ніч у холодильнику.

15 жовтків домашніх яєць

5 білків

300 г вершкового масла

4 склянки молока

75 г пресованих дріжджів

2 кг борошна

2 склянки цукру

цедра 1 лимона

1 пачка ванільного цукру

1 ст. ложка коньяку

сіль — до смаку

0,3 ч. ложки кардамону — за бажання

250 г родзинок

Заварна маса. 2 склянки гарячого молока змішати з 150 г борошна, заварити, збити міксером, щоб не було грудочок, охолодити до кімнатної температури.

Опара. Дріжджі розчинити у теплій воді. Додати решту теплого молока, 1 ст. ложку цукру і 250 г борошна. Все ретельно перемішати і залишити на 10 хв. Далі змішати із заварною масою і залишити опару в теплі для піднімання на 40 хв.

Тісто. Цукор подрібнити на цукрову пудру у кавомолці чи блендером. Половину жовтків розтерти з ½ цукрової пудри і додати в опару, перемішати за допомогою міксера. Додати 450 г борошна, збити міксером, залишити для піднімання.

Жовтки, що залишилися, змішати з рештою цукрової пудри, додати білки і збити міксером. Також додати кілька дрібок солі, цедру лимона, коньяк, ванільний цукор, кардамон, все збити міксером і всипати решту борошна.

Вимішувати тісто досить довго і ретельно, у кінці невеликими порціями додати м’яке масло. Можна вимішувати міксером з насадкою гак.

Залишити тісто ще раз для піднімання. Тепер до тіста додати промиті, висушені і припорошені борошном родзинки. Відразу тісто можна викладати у підготовлені форми. Тісто буде не надто туге, так має бути.

Форми змастити вершковим маслом або смальцем, наповнити на ½ або 1/3 тістом.

Залишити для піднімання, перед випіканням змастити збитим яйцем. Випікати при 190 °C 45−60 хв. Готові паски акуратно вийняти з форми через 5−10 хв.