Передплатити Підтримати

Видання «Добра кухня»

obkladynka
Формат: А4, 32 сторінки
Періодичність: 1 раз на місяць
Передплатний індекс: 89115

У журналі «Добра кухня» подаємо не лише рецепти смачних і поживних страв, а й практичні поради від професійних кухарів і дієтологів! Господині мають змогу поділитися та обмінятися своїми рецептами. Усі рецепти — з доступних, близьких для українців, продуктів. Окрім цього у журналі подаємо найкращі рецепти різних національних кухонь, кулінарні шедеври українських господинь, пропозиції щодо декоративного оформлення страв!

Оформити передплату можна у будь-якому поштовому відділенні України. Придбати журнал можна у роздрібній газетно-журнальній торгівлі.

Котлети в булочці

Що взяти із собою на роботу, пікнік чи дати дитині в школу? Домашні котлети в булочці просто знахідка!

Зовні булочка, а всередині сюрприз. А якщо їсти вдома, то бульйон — ідеальне до них доповнення.

  • 320 г борошна
  • 160 мл теплого молока
  • 70 мл теплої води
  • 50 г розтопленого вершкового масла
  • 15 г пресованих дріжджів
  • 450 г м’ясного фаршу
  • 100 г ріпчастої цибулі
  • 2 зубчики часнику
  • 2 ст. ложки мелених сухарів
  • 1 ст. ложка цукру
  • 1,5 ч. ложки солі
  • 2 ст. ложки олії

У котлети можна додати свої улюблені приправи. Свіжі дріжджі можна замінити на сухі. Пропорції 1 до 3: 15 живих — 5 сухих. Відкласти 1 ст. ложку борошна для присипки столу при формуванні булочок.

  1. Дріжджі змішати з теплою водою, 1 ч. ложкою цукру і 1 ч. ложкою муки. Поставити в тепле місце, щоб активувалися. Має з’явитися «шапочка».
  1. З’єднати у великій мисці 110 мл теплого молока, 1 ч. ложку солі, решту цукру і розмішати. Додати борошно, активовані дріжджі і замісити тісто. У кінці додати розтоплене вершкове масло і ще раз добре все вимісити. Тісто має вийти м’яким, ледь прилипати. Вимішувати кілька хвилин, щоб клейковина нормально розвинулася. Якщо додати багато зайвої муки, булочки вийдуть щільними.

3. Тісто накрити і поставити в тепле місце для підйому. Воно має збільшитися більш ніж вдвічі.

  1. Цибулю натерти на тертці або подрібнити ножем (або в блендері), часник вичавити. У миску з фаршем додати цибулю, часник, сухарі, решту солі, перець, влити молоко (50 мл), приправи і перемішати. Якщо фарш надто мокрий, то додати менше молока, або взагалі не додавати, від «мокрих» котлет розмокає дно булочок і погано пропікається. Трохи відбити фарш, збираючи його в руку і кидаючи в тарілку. Він стане в"язкуватим, котлети вийдуть соковитими і не розвалюватимуться.
  1. Сформувати 8 невеликих котлет і обсмажити їх на пательні з олією до готовності, близько 8 хв під кришкою.
  2. Викласти на тарілку для охолодження. Тарілку застелити паперовими серветками, щоб вони ввібрали зайву вологу. Робочу поверхню присипати борошном і викласти тісто. Розділити його на 8 частин.
  1. Кожен шматочок тіста розім’яти (можна розкачати качалкою) у вигляді кола, на середину викласти котлету і зібрати тісто вгорі, добре защіпнути.
  1. Увімкнути духовку на 180 °C. Форму вистелити папером для випічки і викласти котлети в булочці швом донизу, на відстані, бо вони піднімуться вдвічі. Зверху змастити олією.
  1. Випікати в заздалегідь розігрітій духовці близько 20 хв.