Передплатити Підтримати

Видання «Добра кухня»

dk18
Формат: А4, 32 сторінки
Періодичність: 1 раз на місяць
Передплатний індекс: 89115

У журналі «Добра кухня» подаємо не лише рецепти смачних і поживних страв, а й практичні поради від професійних кухарів і дієтологів! Господині мають змогу поділитися та обмінятися своїми рецептами. Усі рецепти — з доступних, близьких для українців, продуктів. Окрім цього у журналі подаємо найкращі рецепти різних національних кухонь, кулінарні шедеври українських господинь, пропозиції щодо декоративного оформлення страв!

Оформити передплату можна у будь-якому поштовому відділенні України. Придбати журнал можна у роздрібній газетно-журнальній торгівлі.

Завиванець з полуницями і ревенем

Червневі смаколики
  • 400 г пшеничного борошна
  • 1 пакет швидкорозчинних дріжджів
  • 120 мл теплого молока
  • 65 г дрібного цукру
  • 60 г вершкового масла
  • 1 пакет ванільного або вершкового пудингу + 1 ст. ложка цукру
  • 1 яйце
  • ¼ ч. ложки солі
  • 250 г полуниць з ревенем або лише полуниць

Для глазурі:

  • 90 г цукрової пудри
  • ром
  • лимонний сік

Просіяти борошно, перемішати з цукром, сіллю і дріжджами. Розтопити масло з молоком. Коли охолоне до теплого, додати яйце і перемішати. Замістити еластичне тісто. Покласти його у велику миску, накрити льняною тканиною або харчовою плівкою і залишити до подвоєння об’єму, на 1−1,5 год. Можна прискорити і поставити тісто у духовку, розігріту до 50 °C.

Помити полуниці та ревінь, очистити ревінь від волокон та шкірки, нарізати дрібними кубиками. Полуниці також нарізати дрібними кубиками. Змішати фрукти, висипати до них порошок пудингу і ложку цукру.

Тісто, що підросло, розділити на 3 частини. Сформувати одну частину в кулю і розкачати, щоб заповнити дно круглої роз"ємної форми.

Решту тіста розкачати завтовшки 0,5 см на прямокутник. Викласти фрукти, змішані з пудингом та цукром, розподіляючи їх рівним шаром, і скрутити, як рулет. Нарізати рулет на 7−8 рівних шматочків і викласти їх на достатній відстані на дно форми. Залишити до подвоєння в об’ємі.

Розігріти духовку до 180 °C і випікати до сухої палички, 30 хв. Коли охолоне, полити глазур’ю.

Глазур. У мисці змішати цукор і чайну ложку лимонного соку або алкоголю, перемішати. Додати ще чайну ложку рідини, ще раз перемішати. Глазур має стікати як сметана, не бути водянистою. Для кращого смаку можна додати і ром, і лимонний сік.