Видання «Добрі напої»

11
Формат: А4, 32 сторінки
Періодичність: 1 раз на 3 місяці
Передплатний індекс: 97922

Наш журнал розповість читачам як про вже давно відомі українцям напої, так і про ті, які, хоч є популярними у різних країнах світу, наразі сприймаються у нас як дивина. Серед наших добрих напоїв будуть як безалкогольні, так і алкогольні. У «Добрих напоях» запропонуємо чимало унікальних рецептів, із допомогою яких читачі зможуть приготувати вдома смачні вина, наливки та настоянки, а також різні безалкогольні напої.

Оформити передплату можна у будь-якому поштовому відділенні України. Придбати журнал можна у роздрібній газетно-журнальній торгівлі.

Чай і морс для настрою та імунітету

«Золота» осінь — прекрасна пора року. Але з її приходом у деяких людей можуть з’явитися втома, сонливість, дратівливість і апатія… На щастя, є корисні напої, які допоможуть упоратися з осінньою депресією і піднімуть настрій.

Чай з імбиром, медом, яблуком і лимоном

Хочете підвищити імунітет і поліпшити опірність організму при простудних захворюваннях? Цей напій не тільки оздоровить вас, а й додасть бадьорості і гарного настрою на весь день. Тому що чай з імбиром, медом, яблуком і лимоном має воістину чарівні властивості.

Як свідчать результати досліджень американських учених, імбир здатний знизити рівень холестерину і запобігти ризику інсульту. «У дружбі» з лимоном (а це вітамін С), медом і яблуком імбирний чай не тільки зігріє вас у холодну погоду, а й допоможе зняти набряки і полегшити симптоми запалення суглобів.

Такий чай корисний жінкам, зокрема, при періодичному болю й клімаксі. Якщо вас мучить токсикоз під час вагітності, цей напій зніме нудоту, а ваш організм одержить потрібні вітаміни.

Цей чай можна використовувати й для схуднення: усі його компоненти здатні прискорити обмінні процеси в організмі, і як наслідок, позбуваєтеся зайвої вагиї

  • очищений корінь імбиру (2−3 см)
  • 1−2 чайних ложечки меду
  • половинка яблука
  • 2−3 скибочки лимона

Очищений імбир нарізати на шматочки (або натерти на терку), половину яблука нарізати на дрібні шматочки. Усе це покласти у чайник, залити окропом і заварювати 10 хвилин.

Покласти лимон і мед у горнятко, залити настояним чаєм (краще не гарячим, а теплим). І смачний лікувальний напій готовий!

Морс із шипшини, яблучного соку й меду

Шипшина здавна славиться своїми цілющими властивостями, вона захищає імунітет і запобігає авітамінозу. У плодах шипшини не меншн вітаміну С, ніж у лимоні чи апельсині.

Морс із шипшини зміцнює стінки судин, виводить з організму токсини й шлаки. Цей напій можна вживати гіпертонікам — він сприяє зниженню артеріального тиску.

Хоча б одне горнятко цього морсу в осінній день, і ваші втома, сонливість і дратівливість підуть! А на зміну їм прийдуть бадьорість і гарний настрій.

  • свіжі ягоди шипшини — 200 г
  • яблучний сік — одна склянка
  • лимонний сік — три столових ложки
  • мед — 4−5 столових ложок
  • вода — 3 склянки

Шипшину подрібнити, залити холодною водою і готувати 5−6 хвилин на повільному вогні. Дати відвару настоятися — 40−60 хвилин. Остиглий відвар потрібно процідити, потім додати яблучного й лимонного соку. Згодом додати мед.

! У дуже гарячий напій мед додавати не варто. Треба почекати, поки напій охолоне до 40 градусів.