Видання «Добра кухня»

1
Формат: А4, 32 сторінки
Періодичність: 1 раз на місяць
Передплатний індекс: 89115

У журналі «Добра кухня» подаємо не лише рецепти смачних і поживних страв, а й практичні поради від професійних кухарів і дієтологів! Господині мають змогу поділитися та обмінятися своїми рецептами. Усі рецепти — з доступних, близьких для українців, продуктів. Окрім цього у журналі подаємо найкращі рецепти різних національних кухонь, кулінарні шедеври українських господинь, пропозиції щодо декоративного оформлення страв!

Оформити передплату можна у будь-якому поштовому відділенні України. Придбати журнал можна у роздрібній газетно-журнальній торгівлі.

Курка-капрезе

Цікава страва до літнього столу.

6 курячих стегон

1 ч. ложка сушеного орегано

1 ч. ложка сушеного базиліку

1 ч. ложка солі

чорний мелений перець — до смаку

1 ст. ложка оливкової олії

1/3 склянки бальзамічного оцту

2,5 ст. ложки коричневого цукру

1,5 склянки винограду або томатів чері

250 г свіжого сиру моцарела

¼ склянки свіжого листя базиліку

часник

Стегна натерти сіллю, перцем та сушеними травами.

Нагріти олію в пательні та обсмажити курку до золотисто-коричневого кольору, близько 4 хв. з кожного боку, перекласти курку на тарілку. Злити з пательні більшу частину олії, залишаючи близько чайної ложки.

Підсмажити часник до появи аромату, близько 1 хв. Додати оцет і коричневий цукор; перемішуючи, довести до кип’ятіння. Помішувати, поки глазур не загусне (близько 5−6 хв.).

Викласти курку у пательню (або форму для запікання), рівномірно вимочивши у глазурі. Додати 1 склянку цілих помідорів чері. Запікати в духовці при 210 °C близько 30 хв., до повної готовності курки. Потім викласти на кожне стегно по скибці сиру. Запікати ще 5 хв., або поки сир не розплавиться.

Нарізати решту помідорів навпіл; викласти їх на сир. Подавати з соусом, що утворився під час запікання, і листям базиліку.