Видання «Добра кухня»

dk-zhovten
Формат: А4, 32 сторінки
Періодичність: 1 раз на місяць
Передплатний індекс: 89115

У журналі «Добра кухня» подаємо не лише рецепти смачних і поживних страв, а й практичні поради від професійних кухарів і дієтологів! Господині мають змогу поділитися та обмінятися своїми рецептами. Усі рецепти — з доступних, близьких для українців, продуктів. Окрім цього у журналі подаємо найкращі рецепти різних національних кухонь, кулінарні шедеври українських господинь, пропозиції щодо декоративного оформлення страв!

Оформити передплату можна у будь-якому поштовому відділенні України. Придбати журнал можна у роздрібній газетно-журнальній торгівлі.

Запечені овочі — тренд осені

Запікати можна абсолютно всі овочі.

Зазвичай це роблять двома способами — цілими або нарізаними кубиками (часточками, кільцями). Якщо овочі нарізати і приправити відразу, вони вдвічі швидше готуються, отож готову страву можна відразу подавати до столу.

Під час запікання використовують меншу кількість олії або жиру, ніж при смаженні, запікання не вимагає особливої уваги і постійного помішування. Найпопулярніша, звичайно, запечена картопля. Однак не варто забувати й про — моркву, цибулю-порей, капусту, кабачки, цукіні, баклажани, помідори, буряк і солодкі перці. Запікати їх можна по-різному — цілими або з начинкою; на деку, в пергаменті або у фользі.

Теплий салат з яловичиною

1 помідор

2 ст. ложки оливкової олії

1 пучок листового салату

1 червона цибулина

1 баклажан

1 червоний солодкий перець

3 гілочки свіжого чебрецю

1 дрібка грубої солі

½ ч. ложки суміші перцю

200 г яловичини

Яловичий стейк (завтовшки 1−1,5 см) злегка відбити. Натерти сумішшю перцю і солі, скропити оливковою олією, посипати свіжим чебрецем і залишити на 15−20 хв.

Обсмажити на пательні-гриль по 3 хв. з кожного боку. Загорнути в пергамент або фольгу і дати «відпочити», поки овочі запікаються.

Солодкий перець нарізати грубою соломкою, баклажан кружальцями. Запекти в розігрітій до 180 °C духовці 12−15 хв.

Листя салату помити, обсушити і порвати руками. Викласти на тарілку. Яловичину нарізати тонкими скибочками. Викласти на листя салату помідори часточками, червону цибулю, запечені баклажани і перці. Приправити сіллю і перцем, полити оливковою олією. За бажання — скропити бальзамічним оцтом.

2 вкладених файли