Видання «Добра кухня»

45
Формат: А4, 32 сторінки
Періодичність: 1 раз на місяць
Передплатний індекс: 89115

У журналі «Добра кухня» подаємо не лише рецепти смачних і поживних страв, а й практичні поради від професійних кухарів і дієтологів! Господині мають змогу поділитися та обмінятися своїми рецептами. Усі рецепти — з доступних, близьких для українців, продуктів. Окрім цього у журналі подаємо найкращі рецепти різних національних кухонь, кулінарні шедеври українських господинь, пропозиції щодо декоративного оформлення страв!

Оформити передплату можна у будь-якому поштовому відділенні України. Придбати журнал можна у роздрібній газетно-журнальній торгівлі.

Булочки з полуницями

Готуємо булочки

Для тіста:

2 ч. ложки сухих дріжджів

450 г борошна

1/3 ч. ложки солі

2 ст. ложки цукру

65 г маргарину

115 мл кислого молока

115 мл води

1 яйце

Для начинки:

450 г полуниць

Додатково:

1 яйце — для змащування

2 ст. ложки цукрової пудри — для посипання

Тісто. Змішати всі сухі продукти, а окремо — рідкі. А потім з’єднати дві суміші і замісити м’яке тісто. Накрити його і залишити в теплому місці на 1 год. для вистоювання.

Тісто обім"яти і розділити на 20 рівних частин.

Скачати з них кульки, накрити і залишити на 10 хв. Потім кожну кульку розкачати на невеликий коржик завтовшки 5 мм.

Очистити полуниці від чашолистків, промити та висушити. Кожну ягідку розрізати на дві-чотири частини.

Зробити у коржі з боків надрізи, відступивши від краю 1 см, утворюючи петельки. Покласти нарізані полуниці в центр коржа. Накрити зверху однією петелькою і защипнути її до протилежного боку. Потім накрити іншою петелькою і теж її защипнути.

Сформовані булочки перекласти на деко, застелене пекарським папером. Накрити і залишити в теплому місці на 30 хв., щоб булочки збільшилися в розмірі. Коли булочки помітно збільшаться, змастити верх збитим яйцем.

Поставити деко в заздалегідь розігріту духовку і випікати при 190 °C 20 хв.

Готові булочки з полуницями посипати цукровою пудрою.