Видання «Добра кухня»

1414
Формат: А4, 32 сторінки
Періодичність: 1 раз на місяць
Передплатний індекс: 89115

У журналі «Добра кухня» подаємо не лише рецепти смачних і поживних страв, а й практичні поради від професійних кухарів і дієтологів! Господині мають змогу поділитися та обмінятися своїми рецептами. Усі рецепти — з доступних, близьких для українців, продуктів. Окрім цього у журналі подаємо найкращі рецепти різних національних кухонь, кулінарні шедеври українських господинь, пропозиції щодо декоративного оформлення страв!

Оформити передплату можна у будь-якому поштовому відділенні України. Придбати журнал можна у роздрібній газетно-журнальній торгівлі.

Курка з карамелізованими яблуками

Новорічне меню
  • 2 кг курки
  • 1 лимон
  • 1 ч. ложка чебрецю
  • по 1 ч. ложці солі і перцю
  • 60 г вершкового масла
  • 200 г зелених і 300 г червоних яблук
  • 350 мл вершків
  • 20 г борошна
  • 175 г цибулі
  • 1 лавровий листок
  • 2 зубчики часнику
  • 70 г цукру
  • 30 мл води

Натерти з лимона цедру і змішати з розм’якшеним вершковим маслом (30 г), листочками чебрецю, сіллю і чорним меленим перцем. Натерти курку всередині і зовні цієї сумішшю і залишити у прохолодному місці на 30 хв.

Нарізати яблука великими часточками. Зернятка вирізати. Наповнити черевце курки зеленими яблуками. Заколоти зубочистками, а ніжки зв’язати шпагатом. Перекласти курку у форму, змащену олією. Запікати в розігрітій до 190 °C духовці до готовності.

Соус. Нарізати цибулю півкільцями, а зубчики часнику пластівцями. Обсмажити цибулю і часник на олії до золотистого кольору. В кінці додати лаврове листя і гілочки чебрецю. Розмішати в частині вершків борошно, щоб не було грудок, а потім влити решту. Перемішати. Вилити вершки на пательню з обсмаженою цибулею. Посолити і поперчити, помішуючи, довести до кипіння.

Яблука. Змішати в жароміцному посуді цукор, вершкове масло (30 г) і воду. Дати закипіти, щоб цукор розчинився. Викласти в сироп часточки червоного яблука. Варити близько 5 хв., один раз перевернувши їх.

Коли курка буде майже готова, вий­няти її з духовки. Злити жир, вилити у форму вершковий соус і зверху викласти карамелізовані яблука. Повернути форму з куркою у духовку ще на 10 хв.