Видання «Добра кухня»

dk-8
Формат: А4, 32 сторінки
Періодичність: 1 раз на місяць
Передплатний індекс: 89115

У журналі «Добра кухня» подаємо не лише рецепти смачних і поживних страв, а й практичні поради від професійних кухарів і дієтологів! Господині мають змогу поділитися та обмінятися своїми рецептами. Усі рецепти — з доступних, близьких для українців, продуктів. Окрім цього у журналі подаємо найкращі рецепти різних національних кухонь, кулінарні шедеври українських господинь, пропозиції щодо декоративного оформлення страв!

Оформити передплату можна у будь-якому поштовому відділенні України. Придбати журнал можна у роздрібній газетно-журнальній торгівлі.

Консервування - процес досить трудомісткий, і тому багатьох відлякує, а даремно!

Домашні заготовки давно перетворилися на приємне хобі, адже консервувати можна витончено, з насолодою від процесу, щоразу за новими рецептами.

Однією з найпопулярніших консервацій є помідори. Плоди мають бути щільними, краще ледь недостиглими, ніж перестиглими. Але біля плодоніжок не мають бути зеленими, бо по всьому томату йтиме твердий світлий стрижень. Таке трапляється, коли зелені помідори дозрівали вже в ящиках.

Багато хто любить консервувати помідори-сливки завдяки щільності, та в них немає тієї м’якоті, яка виходить найсмачнішою. Тому краще консервувати невеликі круглі плоди, навіть чері.

Помідори «асорті»

На одну 2-літрову банку:

  • 2 лаврові листки
  • 1 ріпчаста цибулина
  • 1 морквина
  • 1 солодкий перець
  • 4 горошини чорного перцю
  • 3 гілочки свіжої петрушки
  • 1,2 кг помідорів (жовтих і червоних)
  • 55 г цукру
  • 40 г грубої солі
  • 2 парасольки кропу
  • 40 мл оцту
  • 1/3 кореня хрону (3−4 см)
  • 3 зубчики часнику

Помідори ретельно вимити і в кожному зробити прокол біля плодоніжки, щоб помідори не тріснули.

Нарізати кружальцями моркву.

Банки простерилізувати над парою, на дно викласти спеції, частину моркви, 2 шматочки болгарського перцю. Наповнити банку помідорами, між ними викладати кільця цибулі, шматочки перцю і кружальця моркви.

Закип’ятити воду, залити нею помідори в банці і залишити на 30 хв., прикривши банку прокип’яченою кришкою. Потім воду злити, додати в неї сіль і цукор, дати закипіти.

Влити в банку оцет і гарячий маринад. Відразу ж закрити банку, перевернути і накрити ковдрою.