Видання «Добра кухня»

1
Формат: А4, 32 сторінки
Періодичність: 1 раз на місяць
Передплатний індекс: 89115

У журналі «Добра кухня» подаємо не лише рецепти смачних і поживних страв, а й практичні поради від професійних кухарів і дієтологів! Господині мають змогу поділитися та обмінятися своїми рецептами. Усі рецепти — з доступних, близьких для українців, продуктів. Окрім цього у журналі подаємо найкращі рецепти різних національних кухонь, кулінарні шедеври українських господинь, пропозиції щодо декоративного оформлення страв!

Оформити передплату можна у будь-якому поштовому відділенні України. Придбати журнал можна у роздрібній газетно-журнальній торгівлі.

Мусака з гарбузом

Гарбузова смакота

800 г гарбуза
600 г яловичини
80 г топленого масла
2/3 склянки довгого рису
2 середні цибулини
сіль, чорний мелений перець
помідори чері — для прикрашання
базилік — для подачі

Нарізати м’ясо маленькими кубиками.
Розтопити в пательні третину топленого масла і обсмажити м’ясо до рум’яної скоринки. Влити 100 мл гарячої води, прикрити пательню кришкою і тушкувати на малому вогні 40 хв.
Розігріти духовку до 200 °C. Нарізати гарбуз скибочками завтовшки 6−8 мм і викласти на деко, застелене пергаментом. Змастити гарбуз топленим маслом, посолити і поперчити. Поставити в духовку і запікати 20 хв. Він має стати м’яким, але не розвалитися.
Зварити рис у киплячій підсоленій воді до напівготовності, 7−10 хв.
Очистити цибулю і нарізати маленькими кубиками. Розтопити в інший пательні топлене масло і обсмажити цибулю до м’якості.
Змішати м’ясо з цибулею і рисом, приправити сіллю і перцем.
У форму для запікання викласти шар печеного гарбуза. На нього — начинку з м’яса, рису і цибулі, потім накрити рештою гарбуза. Прикрасити помідорами чері. Поставити мусаку в духовку, розігріту до 180 °C, на 30 хв.
Подавати мусаку, посипавши листочками базиліку.