Передплата 2024 «Добрий господар»

Салат «Кролик»

Рецепт

Салат «Кролик»
Салат «Кролик»
  • 400 г курячого філе,
  • 100 г рису,
  • 4 яйця,
  • 150 г консервованої кукурудзи,
  • 100 г свіжих огірків,
  • 100 г солодкого перцю помаранчевого кольору,
  • 300 г твердого сиру,
  • 100 г червоної цибулі,
  • 4 гілочки зелені петрушки,
  • 60 г ма­йонезу,
  • 2 чорні оливки без кісточок,
  • сіль,
  • чорний мелений перець.

Куряче філе залити холодною водою і довести до кипіння, посолити. Варити 5 хв (або 10 хв, якщо філе велике), накри­ти каструлю кришкою і вимкнути вогонь.

Відрізати від шматка сиру 2 тонкі ски­бочки у вигляді довгих «вушок». Решту натерти на дрібній тертці.

Варені яйця очистити і розім'яти тов­качем для картопляного пюре. Пере­сипати у велику миску. Додати куряче філе, нарізане маленькими кубиками, посічену цибулю, третину посіченої зе­лені петрушки, відціджену кукурудзу, нарізаний перець (маленький шматочок відкласти для прикрашання), очищені й дуже дрібно нарізані огірки та варений і охолоджений рис. Посолити, поперчити, додати майонез, перемішати. Масу ви­класти на пласку тарілку, формуючи її у вигляді фігурки кролика, що лежить на черевці (тіло і голова). Посипати всю по­верхню натертим сиром. Виділити лінію шиї «смужкою» з петрушки.

У «вушка» із сиру вставити дерев’яні зубочистки і прикріпити до голови «кро­лика». Зробити очі з оливок, носик зі шматочка солодкого перцю. Навколо «кролика» можна розкласти петрушку, що залишилася. Салат можна приготу­вати й із варено-копченою шинкою або з бужениною. Рис замінити натертою ва­реною картоплею.

Схожі новини