Салат «Кролик»
Рецепт
- 400 г курячого філе,
- 100 г рису,
- 4 яйця,
- 150 г консервованої кукурудзи,
- 100 г свіжих огірків,
- 100 г солодкого перцю помаранчевого кольору,
- 300 г твердого сиру,
- 100 г червоної цибулі,
- 4 гілочки зелені петрушки,
- 60 г майонезу,
- 2 чорні оливки без кісточок,
- сіль,
- чорний мелений перець.
Куряче філе залити холодною водою і довести до кипіння, посолити. Варити 5 хв (або 10 хв, якщо філе велике), накрити каструлю кришкою і вимкнути вогонь.
Відрізати від шматка сиру 2 тонкі скибочки у вигляді довгих «вушок». Решту натерти на дрібній тертці.
Варені яйця очистити і розім'яти товкачем для картопляного пюре. Пересипати у велику миску. Додати куряче філе, нарізане маленькими кубиками, посічену цибулю, третину посіченої зелені петрушки, відціджену кукурудзу, нарізаний перець (маленький шматочок відкласти для прикрашання), очищені й дуже дрібно нарізані огірки та варений і охолоджений рис. Посолити, поперчити, додати майонез, перемішати. Масу викласти на пласку тарілку, формуючи її у вигляді фігурки кролика, що лежить на черевці (тіло і голова). Посипати всю поверхню натертим сиром. Виділити лінію шиї «смужкою» з петрушки.
У «вушка» із сиру вставити дерев’яні зубочистки і прикріпити до голови «кролика». Зробити очі з оливок, носик зі шматочка солодкого перцю. Навколо «кролика» можна розкласти петрушку, що залишилася. Салат можна приготувати й із варено-копченою шинкою або з бужениною. Рис замінити натертою вареною картоплею.