Хмиз на мінералці
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/478849/khmyz-na-mineraltsi.jpg)
- 240 г газованої води,
- 450 мл олії,
- 440 г борошна,
- 1 ч. ложка цукру,
- 50 г цукрової пудри.
Борошно залити газованою водою. Присипати цукром, перемішати. Замісити щільну масу. Тонко розкачати. Ножем для піци нарізати на прямокутники завдовжки близько 5 см, завширшки
близько 2 см. У центрі зробити надріз. Кожен кінець протягнути через отвір, вийде хвиляста заготовка.
Розігріти олію. Смажити частинами до появи рум’яного кольору. Виймати на серветку, щоб позбутися зайвого жиру. Готовий хмиз обваляти у цукровій пудрі.