Передплата 2024 ВЗ

«Політиків малював, бо вони мене страшенно дратують»

  • 17.10.2013, 23:37
  • 2 451

³

«Політиків малював, бо вони мене страшенно дратують»
«Політиків малював, бо вони мене страшенно дратують»

Подія з веселою назвою «КарікаДурка» — перша персональна виставка карикатур Юрія Журавля — музиканта, мультиплікатора, художника-графіка та лідера гурту OT VINTA. Як зізнається автор, «КарікаДурка» об’єднала лише половину мальованих скетчів, що назбирались у нього за багато років. «Вивів у світ 150 своїх робіт: шаржів, скетчів та карикатур, — розповів “ВЗ” Юрко Журавель. — Малювати почав виключно з власної ініціативи. Жінки надихали мене своєю красою, мужні чоловіки — героїчними вчинками, митці — своїм талантом, а політиків зображав, бо вони мене страшенно дратують... А коли мене щось сильно дратує, то єдина моя зброя — олівець».

Леонід Кучма

Усіх особистостей, від історичних до сучасних, які потрапили під художню роздачу Юрія, не перелічити. Тут і лідер «ТІКу» Віктор Бронюк, і ведуча Соломія Вітвіцька, і стронгмен Василь Вірастюк... Та найбільше дісталось українським політикам. До вашої уваги карикатури на Віктора Януковича, Леоніда Кучму, Арсенія Яценюка та Романа Зварича.

Роман Зварич

На відкритті київської експозиції працював привітний жіночий медперсонал у білих халатах, який пропонував зірковим гостям обслідуватись за допомогою «дуркометра». Випробувати цікавий медпристрій та поглянути на свої зображення прийшли письменники брати Капранови, народний депутат України Олесь Доній, музикант Вадим Красноокий тощо. Експозиція триватиме до 5 листопада у столичній арт-галереї «МІНУС 4». Виставка планує активну гастрольну діяльність.

Арсеній Яценюк

Автор Олена ГУТИК

Схожі новини