Українцям – кльоцки, полякам – вареники

У Львівському державному коледжі харчової і переробної промисловості відбулися Дні польської кухні. Львівські студенти ділилися секретами приготування українських вареників і борщу на базі об’єднаних господарчих шкіл у Польщі, в місті Жешуві.

Майбутні кухарі-технологи Каміла Тройнар, Міхал Добжанський і Марек Дуль разом з викладачем Мартою Левек готували шльонські кльоцки з гуляшем, тушковану полядвицю із соусом із печериць, помідорову зупу з тертим тістом, фаворкі.

Фаворкі (хрусти)

800 г пшеничного борошна,

2 яйця, 8 жовтків, 2 чубаті ложки густої сметани, 1 чарка горілки або спирту;

смалець — для смаження;

цукор-пудра — для посипання.

Замісити тісто, тонко розкачати, нарізати смужки. Зробити розріз і просунути через нього кінець смужки. Смажити у розігрітому смальці. Готові хрусти притрусити цукром-пудрою.

Див. тут.