Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Прем'єр Грузії обіцяє покарати винних у пожежі в Батумі

  • 25.11.2017, 09:47
  • 3 516

Прем'єр-міністр Грузії Георгій Квірікашвілі відвідав місце пожежі в 22-поверховому готелі "Леогранд" у Батумі, жертвами якої стали 11 людей.

У медичних установах Батумі лишаються вісім людей, які постраждали від пожежі.

За словами міністра охорони здоров'я і соціального захисту Аджарської автономної республіки Заала Мікеладзе, стан здоров'я усіх постраждалих задовільний, і, ймовірно, протягом суботи їх випишуть з лікарень. Постраждалі надійшли з симптомами інтоксикації, зазначив він.

Серед загиблих, за даними МВС, один іноземець - громадянин Ірану, всі інші - громадяни Грузії.

Серед понад 20-ти госпіталізованих - один громадянин Ізраїлю і п'ятеро громадян Туреччини.

Причини займання вогню досі не повідомляють, за попередніми версіями — підпал

Деякі очевидці розповіли телекомпанії "Імеді", що протипожежна сигналізація не включилася, тому вони зрозуміли, що у будівлі почалася пожежа, тільки коли помітили дим.

За словами міністра внутрішніх справ Георгія Гахарії, за попередньою інформацією, джерело вогню було на четвертому поверсі, потім відбулося задимлення єдиного сходового коридору.

Люди, які перебували на сьомому поверсі готелю, виявилися заблокованими, і їх евакуювали з веранди рятувальники, зазначив він.

Крім того, в інтерв'ю телеканалу "Руставі-2" він заявив, що, за попередньою інформацією, у будівлі не було пожежних сходів, тому евакуація людей з сьомого поверху велася за допомогою драбини рятувальників і техніки, яка не призначена для таких робіт.

Розпочато слідство за статтею про порушення правил пожежної безпеки, що спричинило смерть двох або більше осіб.

Фото: Обозреватель
Фото: Обозреватель

Менеджмент готелю поки що не зробив офіційних заяв.

Працівники готелю, які зібралися біля будівлі, сказали журналістам, що їх поки що не пускають в будівлю готелю правоохоронці. Деякі з них кажуть, що в готелі була пожежна система і вогнегасники.

Не називають офіційних причин пожежі і представники влади, які кажуть, що на питання про те, чи були порушені норми безпеки, відповість слідство. При цьому влада обіцяє, що винуватці трагедії будуть покарані.

На місце трагедії вночі прибув прем'єр-міністр Грузії Георгій Квірікашвілі, який дізнався про пожежу після повернення з Брюсселя, з саміту Східного партнерства.

Квірікашвілі нічого не коментував журналістам, проте в заяві зазначив, що мобілізовані всі відповідні служби для якнайшвидшого встановлення причин пожежі.

"За цим піде найжорсткіша реакція, і будуть покарані всі винні в цій трагедії", - зазначив прем'єр.

Нові деталі підпалу в Батумі: чому загинуло 12 людей

Серед загиблих - 10 громадян Грузії і один громадянин Ірану, передають "Новости Грузії".

"У Батумі, в результаті пожежі в готелі "Леогранд", за попередньою інформацією загинуло 12 осіб. На цьому етапі проводиться їх ідентифікація. Рятувальники і поліцейські зуміли евакуювати з будівлі понад 100 осіб. Серед них є як постояльці, так і співробітники готелю. З інтоксикацією різного ступеня тяжкості люди, які перебували в готелі, переведені в клініки Батумі ", - сказано в повідомленні МВС Грузії.

За останніми даними, під наглядом лікарів залишаються 10 осіб, які постраждали під час пожежі. З них четверо - це громадяни Грузії, а ще шість - іноземці

За інформацією ЗМІ, пожежа почалася на четвертому поверсі і дим по вентиляційній системі швидко поширився по всій будівлі. Через кілька годин всі осередки займання ліквідували.

МВС порушило кримінальну справу за статтею "підпал".

П'ятизірковий готель Leogrand відкрився у 2015 році. У висотній будівлі - 182 номери, президентські апартаменти, конференц-зали та великий спа-салон.

Президент Грузії Георгій Маргвелашвілі висловив співчуття рідним і близьким загиблих під час пожежі.

"Я вражений через трагедію у Батумі, яка забрала життя людей. Від щирого серця співчуваю сім'ям і близьким загиблих", - сказано в поширеній адміністрацією президента заяві.

У заяві президент висловив подяку всім, хто брав участь в гасінні пожежі і порятунку людей.

Тим часом, грузинський Перший канал із посиланням на ЗМІ Туреччини повідомляє, що власником готелю "Лео Гранд" є турецький бізнесмен Ерол Авгорен. Як передає грузинський телеканал, турецькі ЗМІ не виключають, що серед загиблих є громадяни Туреччини.

Грузинські ЗМІ зазначають, що п'ятизірковий готель "Леогранд" був відкритий влітку 2015 року в присутності тодішнього прем'єр-міністра Іраклія Гарібашвілі.

Тоді влада заявляла про інвестиції в 40 млн доларів турецьким інвестором і про працевлаштування 700 людей в готелі високого класу, де розташовані також ресторан, клуб і спа-центр.

У Батумі через пожежу в готелі загинуло 12 осіб

У Грузії під час пожежі в готелі в чорноморському курортному місті Батумі загинуло 12 осіб.

Про це повідомили в міністерстві внутрішніх справ Грузії, передає Грузія online.

"У Батумі, в результаті пожежі в готелі "Леогранд", за попередньою інформацією загинуло 12 осіб. На цьому етапі проводиться їх ідентифікація. Рятувальники і поліцейські зуміли евакуювати з будівлі понад 100 осіб. Серед них є як постояльці, так і співробітники готелю. З інтоксикацією різного ступеня тяжкості люди, які перебували в готелі, переведені в клініки Батумі ", - сказано в повідомленні МВС Грузії.

За попередньою інформацією, пожежа виникла в спа-салоні від перегріву електропроводки.

У неділю в готелі було заплановано проведення конкурсу краси Міс Грузія. За словами чиновників, жодна з учасниць конкурсу, які перебували в готелі, не постраждали.

Схожі новини