Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У столиці Мальти протест із вимогою розслідувати вбивство журналістки

У мальтійській столиці Валлетті люди зібралися поблизу будівлі суду, вимагаючи розслідування вбивства журналістки Дафни Каруани Галісії.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Times of Malta.

Акцію протесту організували члени Мережі громадянського суспільства, до неї долучилися журналісти та блогери.

Серед присутніх — депутати парламенту, в тому числі лідер опозиції Адріан Делія, колишній опозиційний лідер Саймон Бусуттіл, відомі юристи та колишній прем'єр-міністр Лоуренс Гонці.

Після кількох виступів, в яких засуджувалися дії влади щодо захисту власних громадян, натовп заспівав національний гімн.

Нагадаємо, 16 жовтня на Мальті внаслідок вибуху автомобіля загинула журналістка Дафне Каруана Галісія, яка розслідувала корупційні злочини в рамках проекту Panama Papers.

53-річна Каруана Галісія була авторкою популярного блогу, в якому писала про випадки корупції серед високопоставлених політиків. Зокрема, звинувачувала в корупції прем’єр-міністра Джозефа Муската та його дружину.

Ассанж дає 20 тисяч євро за інформацію про вбивць журналістки на Мальті

Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж повідомив, що заплатить винагороду за інформацію, яка допоможе знайти убивць журналістки Дафне Каруана Галіції.Про це він написав на своїй сторінці у Twitter.

"Я обурений новиною про те, що мальтійська журналістка, автор розслідувань і блогер Дафне Каруана Галиція була вбита сьогодні ввечері поряд із власним будинком бомбою, закладеною в її машині. Я дам винагороду в 20 тисяч євро за інформацію, яка дозволить викрити її вбивць", — заявив Ассанж.

На Мальті підірвали авто журналістки, яка писала про панамські офшори

На Мальті у результаті вибуху автомобіля загинула журналістка Дафна Каруана Галіція, відома своїми розслідуваннями корупції у рамках проекту Panama Papers.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на місцеву поліцію.

За інформацією Reuters, машину з журналісткою підірвали під час руху біля міста Біднія на півночі країни.

Також повідомляється, що 15 днів тому Каруана Галіція заявила в поліцію, що їй погрожують убивством.

Скандал навколо Panama Papers розгорівся після того, як на початку квітня 2016 німецька компанія "Sueddeutsche Zeitung" опублікувала документи панамської юридичної фірми "Mossack Fonseca", у яких вказувалося на широке використання в світі офшорних схем для ухилення від податків. У документах містяться дані про причетність ряду відомих світових діячів до ухилення від податків, відмивання грошей та інших махінацій.

Як відомо, у цьому списку фігурують родичі або близькі люди голови КНР, президента України, президента Азербайджану, королів Марокко і Саудівської Аравії, прем'єр-міністра Великої Британії. На основі цієї публікації Генпрокуратура Панами почала розслідування.

Схожі новини