Передплата 2024 «Добрий господар»

Петро Порошенко виступив у ПАРЄ

Через три роки Україна не наблизилася до перспективи припинення війни на Донбасі.

Про це заявив президент України Петро Порошенко під час виступу на засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ). Трансляцію вів телеканал "112 Україна".

"Три роки тому я стояв перед вами у якості глави держави. І ділився з вами досвідом перших днів протидії агресії Росії. Я б щиро хотів виступити сьогодні перед вами вже зі словами про те, що війна проти моєї держави уже завершена, що в межах міжнародно визнаних кордонів України завершені військові дії і зухвалу окупацію частин нашої суверенної території. На жаль, через більше ніж три роки з часу мого виступу перед вами, ми все ще не наблизились до цієї перспективи. Причина цього вам відома", - сказав Порошенко.

Він підкреслив, що РФ продовжує порушувати взяті на себе зобов'язання в рамках Мінських угод, а також "закриває очі" на заклики України та міжнародного співробітництва.

"Росія продовжує нахабно порушувати взяті на себе зобов’язання, так само Москва продовжує закривати очі на наші заклики, на заклики міжнародної спільноти, повернутися у міжнародне правове поле. Ці вимоги чітко зафіксовані в резолюціях ПАРЄ. Але Росія вдає, що ідеться не про неї. Москва продовжує ігнорувати свої зобов’язання у рамках Мінських домовленостей, її війська продовжують перебувати в Україні, - як у Криму, так і на Донбасі. Зброя так само постачається створеним Росією незаконним формуванням. Кожного дня надходять все більше тривожні звістки про грубе порушення прав людини на окупованих територіях, не просувається питання про звільнення заручників та політв’язнів", - уточнив президент.

Нагадаємо, що 11 жовтня 2017 року Президент України Петро Порошенко відвідує з робочим візитом м. Страсбург. В ході свого візиту Петро Порошенко зустрівся з новобраним Головою ПАРЄ Стеллою Кіріакідес, крім того, запланована зустріч Порошенка з Генеральним секретарем Ради Європи Турбйорном Ягландом.

Глава держави також візьме участь в урочистій церемонії відкриття "Зірки Небесної сотні" біля Палацу Європи, в якому розміщена штаб-квартира Ради Європи.

Схожі новини