Передплата 2024 «Добрий господар»

Новий президент ПАРЄ - Стелла Кіріакідес

Президентом Парламентської асамблеї Ради Європи стала глава делегації Кіпру Стелла Кіріакідес, яка жодного разу не голосувала за резолюції на підтримку України.

Кіріакідес народилася 10 березня 1956 року в місті Нікосія. Вона вивчала психологію в Університеті Редінга і Манчестерському університеті. У кіпрському Міністерстві охорони здоров'я Кіріакідес займалася дитячою та підлітковою психіатрією.

У 2006 році її обрали в парламент Кіпру, де вона є членом комітету з питань охорони здоров'я та комітету закордонних та європейських справ.

Глава ПАРЄ, крім іншого, є президентом кіпрської організації, яка бореться з раком молочної залози. Кіріакідес організувала першу кампанію з інформування про це захворювання в Раді Європи в 2013 році.

У ПАРЄ вона обіймала посаду голови комітету з соціальних питань, охорони здоров'я і сталого розвитку, а також була членом комітету з моніторингу та комітету з питань рівноправності та недискримінації. Кіріакідес була контактним депутатом в рамках "Парламентського альянсу без ненависті" і кампанії Ради Європи проти сексуального насильства по відношенню до дітей.

Президент ПАРЄ володіє англійською та французькою мовами, а також має двох дітей. Кіріакідес - стала 3-ю жінкою, яка очолила асамблею.

Українська делегація підтримувала іншого кандидата - литовця Емануеліса Зінгеріса, який відомий своєю жорсткою позицією щодо Росії. А ось Кіріакідес жодного разу публічно не озвучувала своє ставлення до агресії РФ і санкційної політики.

Джерело: Обозреватель

Схожі новини